Praha TV předstihla v Praze a ve středních Čechách zpravodajskou čtyřiadvacítku. Plánuje nový vizuál a napřesrok chce usilovat o peoplemetry

28.06.2018 12:11

Lidé v Praze a ve středních Čechách na svých televizorech častěji zapínají Praha TV než celodenní zpravodajství ČT24 České televize. Vyplývá to z průzkumu sledovanosti, který pro TV Praha exkluzivně zpracovala sociologická agentura Median. Ředitel Praha TV Přemysl Svora hodnotí změny v číslech od minulého měření pozitivně. Televize chce na podzim vyrukovat s novým vizuálem a napřesrok usilovat o měření sledovanosti skrze tzv. peoplemetry. Těch využívají velké televize s celorepublikovou působností.

Praha TV předstihla v Praze a ve středních Čechách zpravodajskou čtyřiadvacítku. Plánuje nový vizuál a napřesrok chce usilovat o peoplemetry
Foto: Praha TV
Popisek: Praha TV

Praha TV vznikla před čtyřmi lety po zániku televize Metropol jako kanál věnující se regionálnímu zpravodajství v Praze a ve Středních Čechách.

Podle posledního průzkumu sledovanosti, který pro Praha TV zpracovává sociologická agentura Median, televizi Praha TV týdně sleduje ve všech místech dosahu vysílání 497 tisíc lidí, z toho pak 315 tisíc denně. Data agentura Median sbírala během čtvrtého čtvrtletí roku 2017 a prvního čtvrtletí letošního roku.

Obzvlášť příznivá čísla Praha TV vyšla v Praze a ve středních Čechách, kde v denní sledovanosti dokonce předstihla i celodenní zpravodajský kanál veřejnoprávní České televize ČT24. V daném regionu denně televizi Praha TV sleduje 269 tisíc lidí, zatímco ČT24 zapne jen 230 tisíc.

„Průzkum sledovanosti Praha TV agentuře Median zadávala již jednou. Od té doby se čísla zlepšila,“ svěřil se ParlamentnímListům.cz výkonný ředitel televize Přemysl Svora. „Co se týče diváků, obecně lze říci, že se na Praha TV dívají spíše starší lidé, což je ovšem u televizního vysílání běžné,“ dodal.

Příští rok chce Praha TV divákům nabídnout službu tzv. HbbTV, hybridní televize kombinující televizní vysílání s širokopásmovým internetem. Napřesrok chce pak podle Svory usilovat i o to, aby začala být měřena speciálními zařízeními na sledovanost, tzv. peoplemetry, které využívají spíše větší televize s celorepublikovou působností.

Na podzim chystá Praha TV vystoupit před diváky s novým vizuálem a rovněž na obrazovce představit i nové tváře a hlasy televize. „O získání těchto nových hlasů naší televize aktuálně usilujeme, konkrétní jména zatím nebudeme prozrazovat,“ uvedl Svora.

Změny v možných formátech vysílání Praha TV podle všeho nechystá. „Publicistika, zpravodajství, rozhovory se nám osvědčily a k nějaké formě bulváru či společenské rubriky sklouzávat nebudeme,“ dodal ředitel televize. Televize podle něj neplánuje rozšiřovat svou působnost ani na dění v celostátní politice či v Parlamentu.     

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jok

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…