Praha připravila návrh na legalizaci prostituce

07.10.2012 21:14

Praha podle České televize chystá legalizaci prostituce. Magistrát připravil návrh zákona, který poprvé jasně říká, kdo, kde a za jakých podmínek může sexuální služby nabízet a provozovat. Slibuje si od toho větší kontrolu nad tímto neregulovaným byznysem.

Praha připravila návrh na legalizaci prostituce
Foto: internet
Popisek: Prostitutka na posteli

Je sobota, půl desáté večer. V okolí Karlova náměstí je deset prostitutek, které nabízejí své služby. Vyhláška, která nabídku erotických služeb na ulici zakazuje, jako by neexistovala. "Tak nám dají nějakou pokutu tisíc korun a to je všechno," říká jedna z nich. Městská policie si prostitutek často nevšímá, a to i když jsou od nich jen pár metrů. Strážníci argumentují tím, že je v podstatě nemožné jim prostituci dokázat.

Třeba na Václavském náměstí se však častěji setkáte s prostitucí skrytou. O sexu se na ulici nemluví. Nejdřív jde jen o pozvání na drink, striptýz nebo do relaxačního baru. Jde tedy o to, že prostitutky oficiálně působí v barech např. jako společnice nebo tanečnice a od majitelů podniků si pronajímají pokoje, za které musí platit. Erotické služby tak zdánlivě neposkytuje celý podnik. Prokázat prostituci a trestat ji je proto údajně obtížné.

"Pokud to zákon nezná, pokud se k tomu stavíme tímto způsobem, že něco není, tak to nemůžeme ani postihovat ani regulovat," řekl ČT k situaci Oldřich Lomecký, starosta Prahy 1. Magistrát teď tvrdí - našli jsme řešení. Kdo se chce živit prostitucí, musí být bezúhonný, mít povolení, být zaregistrován, chodit každé tři měsíce na testy a příjmy danit. Zákon má navíc dát úředníkům větší pravomoci.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: joh

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …