Praha vypsala výběrové řízení na ředitele magistrátu

12.04.2019 21:43

Hlavní město vypsalo výběrové řízení na ředitele magistrátu, který pod sebou bude mí zhruba 2 300 pražských úředníků. Informoval o tom dnes mluvčí magistrátu Vít Hofman. Uchazeči se mohou hlásit do 29. dubna, vybírat bude dvanáctičlenná komise. Řízením úřadu je nyní pověřena zástupkyně ředitele Zdena Javornická, a to od loňského července, kdy bývalá primátorka Adriana Krnáčová (ANO) odvolala tehdejší ředitelku Martinu Děvěrovou.

Praha vypsala výběrové řízení na ředitele magistrátu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

O obsazení pozice ředitele bude komise složená ze čtyř úředníků magistrátu, dvou zástupců každé z koaličních stran a dvou zástupců opozice. „Praha potřebuje svěží a inspirativní vedení, tak aby se nastartovala realizace pozitivních změn. Příslibem budoucích změn, které přetrvají jedno volební období, je i to, že v komisi budou spolurozhodovat i zástupci opozičních klubů,“ uvedl primátor Zdeněk Hřib (Piráti).

Požadavky na uchazeče zahrnují vysokoškolské vzdělání v magisterském stupni a minimálně tři roky praxe v pozici vedoucího zaměstnance jakéhokoliv státního nebo samosprávního úředníka nebo zastupitele. Uchazeč musí mít bezpečnostní prověrku pro stupeň důvěrné a spolu s přihláškou předloží i svoji vizi fungování magistrátu.

O nastavených kritériích pro uchazeče v koalici nepanovala shoda, Spojené síly pro Prahu (TOP 09 a STAN) prosazovaly přísnější nároky. Nakonec se koalice domluvila na méně přísných požadavcích.

Bývalou ředitelku magistrátu Děvěrovou odvolala tehdejší primátorka Krnáčová v souvislosti se zásahem policie kvůli dotacím pro sport. Děvěrová podle exprimátorky situaci neřešila dostatečně aktivně. V případu totiž figurovala i šéfka odboru sportu Soňa Fáberová. Javornická, která nyní úřad dočasně vede, je dlouholetou zástupkyní ředitele, která má na starosti sestavování městského rozpočtu.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…