Přál bych si předčasné volby, zvolal z tisku Fiala

24.11.2018 9:19

Podle předsedy ODS Petra Fialy jsme po včerejším hlasování o nedůvěře vládě Andreje Babiše (ANO) blíž k předčasným volbám. Zároveň také uvedl, že Babišovy osobní a rodinné problémy mu zabraňují ve výkonu funkce předsedy vlády, uvedl pro deník Právo.

Přál bych si předčasné volby, zvolal z tisku Fiala
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

„Kdyby nebylo zbabělosti a pokryteckého jednání ČSSD, tak to rozhodně nebylo tak jednoznačné, a ČSSD za to nese odpovědnost. Vždy, když opozice vyhlašuje hlasování o nedůvěře vládě, tak nemá dopředu dostatek hlasů,“ popsal včerejší jednání Fiala. Dodal, že hlasování nebylo o vládě, ale o ústavní funkci předsedy vlády.  

„Celá země se zabývá jeho problémy místo toho, aby řešil problémy této země, a to je nepřijatelné. Řešení by bylo jednoduché, předseda vlády by měl podat demisi. Kdyby nebyl v pozici předsedy vlády alespoň do té doby, než se jeho kauza vyřeší, tak se té situace zbavíme,“ zmínil.

  • Původní text ZDE

Nyní je přesvědčen, že jsme se přiblížili k předčasným volbám. „Když se podívám, jak se zachovala ČSSD, tak si nedovedu představit, jak budou dál fungovat ve vládě. Problémy Andreje Babiše se nevyřešily, jen odsunuly. Dříve či později to povede k předčasným volbám. Nebráníme se jim a za sebe říkám, že bych si je přál,“ uzavřel.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…