Pravděpodobně už dnes vláda vybere "superúředníka"

28.01.2015 6:14

Vláda zřejmě dnes rozhodne o tom, kdo bude v příštích šesti letech zastávat významný post náměstka ministra vnitra pro státní službu. V trojici finalistů jsou ředitel kanceláře náměstka ministra vnitra Josef Postránecký, tajemnice třebíčského městského úřadu Simeona Zikmundová a ředitel strukturálních fondů na ministerstvu průmyslu Břetislav Grégr.

Pravděpodobně už dnes vláda vybere "superúředníka"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancelářské budovy, ilustrační foto

Do opakovaného tendru se přihlásilo 21 lidí, z toho 11 bylo vyřazeno pro nesplnění požadavků, z deseti zbývajících byla vybrána finální trojice. Původní výběrové řízení bylo vypsáno už loni, nikdo z uchazečů ale tehdy nesplnil podmínky.

Vláda bude jednat také o počtech policistů a hasičů

Kabinet by se dnes mohl vyjádřit i k návrhu na zvýšení počtu policistů a hasičů, který souvisí hlavně s nedávným výbuchem muničního skladu ve Vrběticích na Zlínsku. Policejní prezident Tomáš Tuhý před několika dny řekl, že chce zvýšit počet příslušníků o 4000 během následujících čtyř let. Hasiči by potřebovali zvýšit počet míst o více než 60.

Ministři budou debatovat také o záměru ministerstva kultury oceňovat mecenáše umění. Ceny by se mohly předávat již letos v únoru. Ministerstvo chce zároveň udílet titul Rytíř či Dáma české kultury těm, kdo mají výrazný podíl na rozvoji duchovních, etických či kulturních hodnot ve společnosti.

Na programu je rovněž novela zákona o účetnictví, která zavádí kategorie účetních jednotek podle velikosti nebo u vybraných podniků kvůli větší transparentnosti zavádí zveřejňování plateb odváděných vládám. Vláda projedná i zákon o prevenci závažných havárií, které mohou být způsobeny nebezpečnými látkami.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala to musí říct první... Úniky z tajných služeb vybraným novinářkám? „Kauza“ Bystroň. Generál varuje

8:20 Fiala to musí říct první... Úniky z tajných služeb vybraným novinářkám? „Kauza“ Bystroň. Generál varuje

Není dobré, pokud tajné služby používají média k „únikům“ ze svých dokumentů, varuje generál a bezpe…