Pravicový hlas z USA: Hrozí jaderná válka s Ruskem. Pokud vyhraje volby tato osoba, za kterou stojí bankéři a jestřábi

18.11.2014 11:40

Americký konzervativní komentátor Paul Craig Roberts se obává, že pokud se stane příštím americkým prezidentem Hillary Clintonová, dojde k válce s Ruskem. Roberts rovněž tvrdí, že demokraté a republikáni splynuli v jednu stranu, protože podle jeho názoru obě dvě tyto politické strany nehájí zájmy voličů, ale zájmových uskupení.

Pravicový hlas z USA: Hrozí jaderná válka s Ruskem. Pokud vyhraje volby tato osoba, za kterou stojí bankéři a jestřábi
Foto: timesunion.com
Popisek: Bývalá americká ministryně zahraničí Hillary Clinton

Pokud by se stala Hillary Clintonová příštím prezidentem Spojených států, znamenalo by to zřejmě válku s Ruskem. Clintonová je kandidátkou „banksterů“ a válečných štváčů. Je ve vleku neokonzervativních nacistů typu Roberta Kagana a Maxe Boota a před nedávnem srovnávala Putina s Adolfem Hitlerem. Z toho vyplývá, že válka by byla s jejím zvolením skutečně blízko. A jak správně říkají Michel Chossudovsky a Noam Chomsky, šlo by o válku jadernou. S Clintonovou by zemi ovládli finanční gangsteři a váleční zločinci. Bylo by to jednou provždy či do příštího armagedonu.

Abychom pochopili, co by nás čekalo s Clintonovou, je třeba se zmínit o jejím manželu Billovi. Bývalý americký prezident zničil demokratickou stranu všemi těmi dohodami o „volném obchodu“, deregulacemi finančního systému a nelegálními vojenskými akcemi proti Jugoslávii a Iráku. Clintonova administrativa použila bezdůvodně ničivou sílu vůči americkým civilistům. Podepsání dohod o „volném obchodu“ znamenalo hromadné přesuny výroby do zahraničí a faktický zánik střední třídy. Průmyslové a výrobní svazy jsou nenávratně zdevastovány. Stejně tak odborové organizace, které dříve financovaly volební kampaně demokratů.

Celý text v angličtině najdete ZDE.

Výsledkem toho všeho je, že demokraté jsou dnes obdobnou stranou jako republikáni. Obě strany jsou totiž dnes financovány a ovládány stejnými zájmovými skupinami, tedy finančním sektorem, armádou, izraelskou lobby, podnikateli pohybujícími se v těžebním průmyslu a zemědělství. Ani jedna z těchto stran už nezastupuje zájmy obyčejných voličů. Volby už dávno neřeší skutečné problémy, ale strany spolu jen soutěží v otázkách uzavírání homosexuálních manželství a federálního financování potratů.

Clintonova administrativa zaútočila proti Srbům a spáchala tak podle mezinárodního práva válečný zločin. Jugoslávský prezident Miloševič se snažil svoji zemi bránit a nakonec byl před soudem za válečného zločince postaven právě on. Clinton tak nastolil precedent pro dalších 14 let dopředu, v průběhu kterých se jeho následovníci Bush a Obama dopustili zločinů proti lidskosti v sedmi zemích světa. Miliony lidí byly zabity, zmrzačeny a vysídleny. Všechno jim to bez problémů prošlo.

Základy porušování mezinárodního práva ze strany Washingtonu, na které si často stěžuje Rusko s Čínou, byly položeny právě za Clintona. Washington lhal ohledně jaderných zbraní v Iráku, což posloužilo jako hlavní argument k násilné změně iráckého režimu. Protizákonné bombardování a embargo způsobilo smrt nejméně půl milionu iráckých dětí. Clintonův tajemník později na to konto prohlásil, že tyto ztráty na životech jsou z hlediska dosažení primárních cílů ospravedlnitelné.

I v hluboké minulosti se americké vlády dopouštěly nepěkných věcí. Stačí připomenout španělsko-americkou válku či hájení amerických zájmů ve Střední a Jižní Americe. Clintonova administrativa však tyto přešlapy povýšila na mezinárodní úroveň. Bezohledné snahy o změny režimů zvenčí však s sebou přinášejí riziko jaderné války. Dnes už Spojeným státům nejde o malé státy typu Grenady či Hondurasu. Dnes se pozornost americké vlády zaměřuje na Rusko a Čínu. Bývalé státy Sovětského svazu Gruzie a Ukrajina se staly vazaly Washingtonu. Spojené státy financují nevládní organizace a „studentské protesty“ v Hong Kongu a doufají, že se protesty rozšíří do celé Číny. Snaha zasahovat do vnitřních záležitosti jaderných velmocí je bezprecedentní.

Hillary Clintonová je válečný štváč a je tak vlastně kandidátem republikánů. Ostrá protiruská rétorika vycházející z Washingtonu i jeho evropských vazalů staví svět na pokraj zániku. Čím více mají prostoru pro šíření svého přesvědčení o „výjimečnosti a nepostradatelnosti USA“ arogantní neokonzervativci typu Johna McCaina a Lindseyho Grahama, tím blíže se dostáváme k válce. Za éry Billa Clintona se lhalo o mnoha věcech. Ale jen jeho lhaní v souvislosti s Monikou Lewinskou způsobilo, že jej Sněmovna reprezentantů postavila před hrozbu odvolání z funkce. Kongres podporovaný médii si tak vybral z mnoha opodstatněných důvodů pro impeachment ten nejméně vážný a stal se tak spoluviníkem současné tristní situace.

reklama

autor: pro

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…