Pražská ČSSD jednomyslně: Ať nás Sobotka vede do voleb

12.08.2013 20:59

Krajský výkonný výbor (KVV) pražské ČSSD vyzval jednomyslné předsedu Bohuslava Sobotku, aby v předčasných volbách vedl kandidátku metropole místo jižní Moravy. Tvrdí to server Novinky.cz.

Pražská ČSSD jednomyslně: Ať nás Sobotka vede do voleb
Foto: ČSSD
Popisek: Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

„KVV v usnesení vyzvalo stranického lídra Bohuslava Sobotku, aby zvážil svoji kandidaturu v Praze, vzhledem k tomu, že v hlavním městě kandidují předsedové ostatních politických stran,“ uvedl serveru jeden z členů výboru.

Sobotka to však odmítá, už dříve prohlásil, že jako tradičně hodlá kandidovat na jižní Moravě. „Předpokládám, že budu kandidovat ve svém tradičním volebním obvodu, který zastupuji v Poslanecké sněmovně v tomto volebním období. To znamená, vedl bych kandidátku soc. dem. na jižní Moravě. Dvakrát se mi tam už podařilo vyhrát volby do Poslanecké sněmovny,“ řekl Právu.

Po jednání výboru potvrdil, že v Jihomoravském kraji zůstane. „Přirozeně mě zájem těší, ale už jsem rozhodnut, že budu kandidovat ve svém tradičním regionu, a to je Jihomoravský kraj,“ odmítl Prahu.

Na jednání výboru padla i další jména. Lídrem v Praze by se prý mohl stát i odborář a šéf ČMKOS Jaroslav Zavadil nebo šéf poslanců ČSSD Jeroným Tejc. Právě ten uvedl, že chápe žádost pražských sociálních demokratů.

„Předseda strany má právo si vybrat kraj, kde bude kandidovat. Na druhou stranu, Praha je samozřejmě velmi významným, nejen symbolickým bojištěm. Úspěch soc. dem. se bude odvíjet od úspěchu v Praze. Proto je určitě v zájmu ČSSD, aby zde za ni kandidovala silná osobnost, kterou bezesporu předseda strany je. Naprosto rozumím pražské soc. dem., že s tímto návrhem přišla,“ uvedl Tejc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…