Pražské volby: Miliardářovo hnutí ulovilo zpěvačku, TOP 09 hokejistu

20.06.2014 7:46

Strany a hnutí doplňují a sestavují své kandidátky do podzimních komunálních voleb. Novinky.cz informují, že za hnutí Pro Prahu bude kandidovat zpěvačka Heidi Janků, aby prý pomohla s kulturou, a něco pro sport chce zase vykonat Petr Bříza, bývalý reprezentační brankář. Tentokrát však na kandidátce TOP 09, nikoli ODS.

Pražské volby: Miliardářovo hnutí ulovilo zpěvačku, TOP 09 hokejistu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Prahu

Hnutí i strany hledají výrazné a známé tváře, aby si naklonily přízeň voličů. Novinky.cz informují, že za hnutí Pro Prahu, finančně podporované developerem Radimem Passerem, bude kandidovat zpěvačka Heidi Janků. „Jsem zvyklá účastnit se veřejného dění a chtěla bych v Uhříněvsi pomoct s kulturou,“ zdůvodnila svou motivaci zpěvačka.

Na kandidátku TOP 09 zase míří šéf představenstva hokejové Sparty Petr Bříza, bývalý reprezentační brankář, který před čtyřmi lety kandidoval za ODS.
Bříza její zastupitelský klub na konci května opustil a přidal se k nezávislým.

Bříza chce dál pokračovat v podpoře sportu

Server Novinky.cz uvádí, že Bříza došel k názoru, že si svoje pro ODS odpracoval a má vůči ní i voličům podle svých slov čisté svědomí. „Chtěl bych pokračovat v komunální politice,“ řekl.

Na přímou otázku po kandidatuře za pražskou TOP 09 Bříza odpověděl vyhýbavě. „Nějaké nabídky jsem dostal, rozhodl jsem se pro svoji budoucnost podle svého přesvědčení. Jsem a byl jsem nestraník,“ řekl s tím, že hodlá pokračovat v podpoře pražského sportu a získávání grantů pro něj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…