Pražský exprimátor, kterého ženou před soud: Někdo má zájem zničit ty, co se postavili klientelismu

17.12.2013 22:23

Někdejší pražský primátor Bohuslav Svoboda má za to, že se ho někdo pokouší zničit. Přesněji řečeno, pokouší se zničit politiky, kteří se postavili klientelistické síti. Podle Svobody o tom svědčí i skutečnost, že se kauza Opencard odehrává ve vlnách a nová vlna přichází v důležitých politických momentech, před volbami, před kongresem strany a podobně. Podobných vln se prý můžeme dočkat i v kauze tunelu Blanka.

Pražský exprimátor, kterého ženou před soud: Někdo má zájem zničit ty, co se postavili klientelismu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec ODS Bohuslav Svoboda

„Mohu říct, že jde o lidi, kteří chtějí zdiskreditovat politiku, kterou jsme se snažili nastavit. Pojmenovávat věci jak jsou, ukazovat, že klientelismus nemá v politice místo. Vypadá to ale, že se těm lidem jejich úskok daří,“ říká Svoboda v rozhovoru pro server Týden.cz.

Předchozí vedení radnice přitom podle Svobody připravilo smlouvy o Opencard tak, že tehdejší primátor měl jen dvě možnosti. Buď zajistit další fungování karty, kterou vlastní bezmála milion lidí, nebo projekt ukončit a lidé by pak mohli kartičku vyhodit z okna a začít si kupovat papírové lístky do městské dopravy.

Informace ke kauze Opencard podle Svobody přicházejí vždy, když se pro ODS děje něco podstatného. Bude to prý pokračovat i v případě tunelu Blanka. Přes tyto neradostné vize je Svoboda připraven požádat poslance o své vydání k trestnímu stíhání. Mandátový a imunitní výbor se bude jeho případem zabývat ve čtvrtek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…