Překvapení v ČT: Přišel znalec motorek a řekl, že Putinovi motorkáři jsou úplně v pořádku a mají je rádi i Poláci

23.04.2015 11:42

Motocyklový novinář Petr Drnovský přišel do ranního vysílání České televize pohovořit o ruském motorkářském gangu Noční vlci, který se v sobotu vydá na dvoutýdenní cestu Evropou. Na rozdíl od některých politiků Drnovský nepovažuje jízdu ruských motorkářů za provokaci. Podobným způsobem prý situaci vyhodnotili i polští motorkáři, kteří již svým ruským protějškům vyjádřili podporu.

Překvapení v ČT: Přišel znalec motorek a řekl, že Putinovi motorkáři jsou úplně v pořádku a mají je rádi i Poláci
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Vlajka motorkářského gangu Noční vlci

Drnovský nevidí na průjezdu ruských motorkářů Evropou nic špatného. Noční vlci jsou dle něj prostě motorkářský klub, který chce vyrazit do Berlína na delší výlet a po cestě se zastavit na místech bitev druhé světové války a na hřbitovech, kde ucítí památku zesnulých.

Podporu ruským motorkářům dle Drnovského již vyjádřili polští motorkáři, kteří hodlají s ruskými protějšky vyrazit na společnou jízdu. „Mně to připadá jako hezký princip, když Rusové a Poláci vyjádří společně smutek nad strašnou historickou tragédií,“ uvedl k tomu novinář s tím, že sice ruská armáda v minulosti Polsku ublížila, ale je vidět, že lidé chtějí tu tragédii překonat.

Přestože někteří oficiální představitelé jako český premiér Bohuslav Sobotka či polská premiérka Ewa Kopaczová označili jízdu ruských motorkářů za provokaci, Drnovský má za to, že běžní lidé takto smýšlet nebudou a třeba se i k Nočním vlkům na jejich jízdě Evropou připojí.

Řidiči aut se dle jeho soudu nemusejí bát provokací či nějakých střetů s motorkáři, neboť motorkáři prý dobře vědí, že tímto mohou ohrozit především sami sebe. „Pokud se nějaký řidič potká se skupinou, stačí jet normálně dle předpisů, koukat se do zrcátek a nedělat nepředvídatelné manévry,“ doporučil Drnovský.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…