Premiér Babiš se vyjádřil k výzvě demonstrantů k TV duelu: Nevidím důvod na ni reagovat, chtějí se jen zviditelnit

21.05.2019 22:00

Lidé mají právo demonstrovat a vyjadřovat svůj názor, uvedl premiér Andrej Babiš (ANO) k dnešnímu protestu na pražském Václavském náměstí. Předseda vlády ČTK současně napsal, že nevidí žádný důvod reagovat na výzvu lídra organizátorů ze spolku Milion chvilek pro demokracii Mikuláše Mináře k televiznímu duelu. Minář podle Babiše využívá demonstrace ke svému zviditelnění, premiér mu doporučil, aby si založil politickou stranu.

Premiér Babiš se vyjádřil k výzvě demonstrantů k TV duelu: Nevidím důvod na ni reagovat, chtějí se jen zviditelnit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

„Lidé mají právo demonstrovat a vyjádřit svůj názor, máme zaplaťpánbůh demokracii,“ uvedl Babiš k demonstraci zaměřené proti ministryni spravedlnosti Marii Benešové (za ANO), proti vládě i jejímu předsedovi, které se dnes podle organizátorů zúčastnilo asi 50 tisíc lidí.

Nevidí však jediný důvod, proč by měl reagovat na Minářovu výzvu, aby obavy demonstrantů rozptýlil v jejich televizním duelu. „(Minář) využívá demonstrace ke svému vlastnímu zviditelnění. Dokonce mi od něj pravidelně chodí smsky v různých nočních hodinách, které jsou polovýhrůžné,“ konstatoval.

Minářovi doporučil, aby si založil politickou stranu či hnutí a utkal se o přízeň voličů. „To je totiž legitimní prostředek, jak může změnit poměry ve společnosti, se kterými je očividně nespokojen,“ uvedl Babiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…