Přemnožení a muslimové: Vysvětlení našich potíží od velezkušeného psychiatra vás překvapí

30.08.2016 11:17

Přední český psychiatr Radkin Honzák tvrdí, že lidé se radikalizují kvůli „přemnoženosti“ společnosti, která nenabízí dostatek sociálních rolí pro všechny. Podle Honzáka pak není vůbec těžké přesvědčit nějakého „polopitomce“, aby šel zabíjet.

Přemnožení a muslimové: Vysvětlení našich potíží od velezkušeného psychiatra vás překvapí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Evropský pochod za práva uprchlíků. Na Kampě byl ukončen symbolickým posíláním papírových lodiček s přáním po Vltavě

Honzák v rozhovoru pro Blesk přirovnal současnou evropskou společnost k experimentu tzv. myšího ráje, který v padesátých letech uskutečnil vědec John B. Calhoun. Americký zoolog předpokládal, že životaschopné myší teritorium může čítat něco kolem 3000 jedinců. Začal se čtyřmi páry myší, které se postupem času množily, až dosáhly počtu dvou tisíc jedinců. V tu chvíli vývoj myší skupiny oproti původním předpokladům začal stagnovat.

 „Přestali se rozmnožovat, utvořila se tam taková vrstva samců, kterým on říkal krasavci, kteří už jako samci stáli za starou belu a jen se šlechtili. A samice se rvaly mezi sebou a ohryzávaly se k smrti, takže během krátké doby šel celý myší ráj do kopru,“ popsal Honzák s tím, že příčinu lze spatřovat v tom, že pro mladé jedince už zkrátka nezbyly žádné sociální role.

Celý rozhovor ZDE

Podobným stylem se dle psychiatra „přemnožila“ populace v Evropě. Nejenom mladá generace muslimů tak prý nemá žádné sociální uplatnění a je naštvaná, protože nedostává vše, co by chtěla. „A teď tady máte ještě ta nabubřelá lidská práva, kde každý má právo a nárok na všechno, ale povinnost k ničemu,“ dodal Honzák.

Podle psychiatra je proto jednoduché nespokojenou mladou generaci radikalizovat, protože jim radikálové dají alespoň nějaký životní smysl. „Je to víceméně nedostatek smysluplného cíle v životě, takže když pak přijde někdo, kdo vysvětlí tomu polopitomci, že pokud pobije několik lidí, tak bude slavný...,“ uzavřel Honzák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…