Přes Vánoce se zklidníme a pak se s LIDEM dohodneme, věří premiér Nečas

21.12.2012 10:36

Tisková konference po zasedání grémia ODS se konala v mrazu před branou Strakovy akademie a premiér Nečas vtipkoval, že se to snad projeví na množství a délce dotazů přítomných novinářů. Pak uvedl, že nechápe, proč by strana LIDEM měla odcházet z vlády a vyjádřil vůli s ní pokračovat v koalici.

Přes Vánoce se zklidníme a pak se s LIDEM dohodneme, věří premiér Nečas
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

„Seznámil jsem vedení se svými kroky a vedení mi v nich vyjádřilo podporu,“ uvedl premiér. Vedení strany prý má zájem na dalším pokračování koaličního projektu. Premiér dále uvedl, že další jednání proběhnou po svátcích.„Já mám pocit, že zde hrají silnou roli emoce. A jejich zklidnění v době vánočních svátků nám určitě všem prospěje,“ vysvětlil premiér.

Ten nechápe, proč by kvůli odvolání Karolíny Peake (která navíc ve vládě jako vicepremiérka zůstává) měla odcházet z vlády celá strana LIDEM. „Odvolal jsem už jedenáct ministrů a nikdy kvůli tomu vláda nepadla,“ poznamenal premiér.

Dále zopakoval, že je připraven na spolupráci se stranou LIDEM. Zdůraznil, že jako místopředsedkyně vlády a expertka na boj s korupcí působila Karolína Peake kvalitně. „V některých pozicích jí to šlo, v jiných ne, tak to bývá,“ dodal premiér.

Vedení ODS se prý jednomyslně rozhodlo pokračovat ve spolupráci se stranou LIDEM. „Až zvážíme, zda k současnému uspořádání existuje nějaká reálná alternativa, tak se to zklidní a dohodneme se,“ věří premiér.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

17:01 Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

POHLED IVANA HOFFMANA Sprnová olympiáda v Paříži se Emmanuelu Macronovi zdá vhodnou příležitostí, ab…