Přestaňte udávat, Klíma nestíhá. Zmocněnec na internetu přiznal barvu. Přišel smích

20.05.2022 14:45 | Ze sítí

Zmocněnec vlády pro oblast médií a dezinformací Michal Klíma na Twitteru informoval veřejnost, že už mu chodí celá řada podnětů na prošetření dezinformací. Jenže nemá ani úřad, ani zaměstnance, takže nemůže nic prošetřovat. Stal se tedy terčem otázky, co vlastně jako zmocněnec dělá. A posměchu ode všech, kdo si na tuto otázku odpověděli sami. Někdy i dost drsného.

Přestaňte udávat, Klíma nestíhá. Zmocněnec na internetu přiznal barvu. Přišel smích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Klíma, vládní zmocněnec pro dezinformace

„Protože mi různí stěžovatelé posílají podněty, aby ‚můj úřad‘ prošetřil tu či onu údajnou dezinformaci, sděluji tímto, že nemám ani jednoho zaměstnance natož úřad, a ani kompetenci k tomu něco prošetřovat. Žádosti jsou často dlouhé a detailní – škoda práce a času,“ poznamenal na svém twitteru zmocněnec pro oblast médií a dezinformací Michal Klíma.

„Veřejně se přiznat, že vaše pozice u vlády je fejková, to chce odvahu,“ napsal v reakci na Klímova slova spolupředseda politického hnutí Budoucnost Filip Hausknecht.

„Bože, ten člověk je génius!“ napsal další diskutér Martin Tremčinský.

„Chtěli bojovat s dezinformacemi, ale zjistili, že jich je hodně a musí se u toho pracovat. Petře Fialo, nechcete to řešit? Pan Klíma už zjevně nemůže,“ napsal výzvu premiérovi Ondřej Šmída.

„Lidi, nepráskejte tolik. Cenzor nestíhá...“ zmínil pak také asistent poslance Foldyny Walter Kraft.

„Tak se nám to pěkně zamotává. Od cenzury už dává ruce pryč i vrchní cenzor,“ komentuje Klímova slova i moderátor a novinář Petr Holec.

„Pane premiére Petře Fialo, já to čtu tak, že pan vládní zmocněnec pro dezinformace si říká o malé ministerstvo, dva politické náměstky a tým několika nadšených cenzorů...“ domnívá se pak poslanec za hnutí ANO, někdejší ministr Karel Havlíček.

„Prosihme wszechen Volk z Böhmen und Mahren neposihlat nahm ta údani. Gestapo nicht hat dost Czlowiehk, abi wiehodnoczet to wszetzka a pak mi stahne seh omilem poprawowit poszlusznei Ohtrohken unseren Reich,“ zaznívá na twitterovém účtu Outsider Media.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…