Přestup Kateřiny Valachové z ČSSD do ANO? Server zveřejnil výbušné info z její minulosti

08.06.2020 17:16

Bývalá ministryně školství Kateřina Valachová (ČSSD) chtěla podle informací Seznamu Zpráv vystoupit ze strany a přejít do hnutí ANO Andreje Babiše. Zároveň podle serveru dokumenty z kauzy sportovních dotací ukazují, že o politickou kariéru někdejší ministryně obžalovaní pečovali. Byla pro ně totiž klíčovým článkem v systému.

Přestup Kateřiny Valachové z ČSSD do ANO? Server zveřejnil výbušné info z její minulosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslankyně Kateřina Valachová

O tom, nad čím Valachová přemýšlela, se zmínila někdejší náměstkyně ministryně školství Simona Kratochvílová vlivnému advokátovi Miroslavu Janstovi. „Jsme seděly zas do desíti do večera, protože vymyslela, no ježíš, já vám to nemůžu říkat, to je hrozný,“ napsala Kratochvílová. Jde o události počátku roku 2017. Tehdy si Jansta s Kratochvílovou psali ohledně přidělování sportovních dotací, sama tehdejší ministryně Valachová se brání, že o manipulacích nevěděla. Hlavní tváří případu je fotbalový boss Miroslav Pelta.

Podle SMS zpráv mezi Kratochvílovou a Janstou je patrné, že ministryně přemýšlela, že vystoupí z ČSSD. „Ale víte co, mě na tom štve nejvíce, že to ukáže na nestabilitu. Já si myslím, že když už do té strany blbé vstoupila, tak to teď nemůže udělat,“ mínila tehdy Kratochvílová. Jansta však tehdy uváděl, že se domnívá, že Valachová není takovou hvězdou, která by posílila Babišovo hnutí ANO. 

Kratochvílová v SMS zprávách psala, že Valachová chtěla být volitelná a věděla, že se sociálními demokraty toho moc nevyhraje. „Jako lidsky to chápu, ale jako ji půlka společnosti odsoudí a nemyslím si, že je to úplně dobrej nápad,“ uvedla. „Ona každýho jebe, jak není loajální k Sobotkovi, a pak uvažuje takhle,“ rozčiloval se tehdy ve zprávách Jansta, ale pochyboval o tom, že by mohla kandidovat za koaliční ANO, neboť Babiš si nemůže vzít zrádce.  

Serveru Seznam Zprávy nyní Valachová řekla, že přestup do ANO nebyl na pořadu dne. Nyní je místopředsedkyní poslaneckého klubu ČSSD. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

Euro je cestou k vyšší prosperitě a stabilitě naší ekonomiky

To tvrdíte vy. Pokud ale vím, třeba v Řecku měli Euro a dostali se do velkých finančních problémů, které pak řešili ostatní státy, takže kdyby byla vaše teze správná, jak to že se Řecko dostalo do takových dluhů a hrozil krach jejich ekonomiky?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

O 150 Kč méně. V Polsku. Doufali, že si toho nevšimnete

13:21 O 150 Kč méně. V Polsku. Doufali, že si toho nevšimnete

Že se nakupovat v Polsku už nevyplatí? Možná nesouhlasí Češi, kteří si koupili kilo krůtích prsou v …