Prezident Pavel, Mašínová i Vetchý. Vladimír Hučín vytáhl vzpomínky

26.02.2024 4:44 | Reportáž

„Najednou jsme viděli v Lidových novinách fotku, jak se usmívá na Eduarda Stehlíka a Petra Pavla s tím, že ho bude volit,“ zmínil své velké zklamání antikomunista Vladimír Hučín. To když sestra ozbrojených protikomunistických bojovníků bratří Mašínů Zdena vyjádřila podporu rozvědčíkovi s krycím jménem Pávek. Při setkání ve Slaném se ale probíraly ještě zajímavější chvíle z prezidentova života.

Prezident Pavel, Mašínová i Vetchý. Vladimír Hučín vytáhl vzpomínky
Foto: Jan Rychetský
Popisek: V městském kině ve Slaném promítali dokumenty o Vladimíru Hučínovi a následovala s ním debata

„Máme-li jedovatého hada a držíme ho za hlavou, tak dává jed, z nějž se dělají léky a s nimi lze zachránit lidi. Jakmile povolíme, tak kousne… Nevadilo by mi, kdyby Petr Pavel byl poradcem, instruktorem seskoků s padákem či něco takového, ale prezident…,“ sdělil bývalý důstojník Bezpečnostní informační služby (BIS) Vladimír Hučín. Besedoval s lidmi ve Slaném a padlo tam několik dost závažných informací.

Prezident Pavel ostudou

Pravdě podobný příběh Vladimíra Hučína a Hana Pachtová: Výslech Vladimíra Hučína. Tyto dva dokumenty z dílny režiséra Martina Vadase byly díky spolku Wotrubia promítány v městském kině ve Slaném. Následovala debata s tvůrcem a hlavní postavou filmů.

„Už když byl v Přerově, tak tam proběhlo vyšetřování ztráty munice. Měl jsem s tím něco málo do činění. Nějakou munici jsem totiž získal. Petr Pavel byl nesmírně aktivní ve prospěch třetí správy StB, vojenské kontrarozvědky, aby se odhalil pachatel. A když odhalen nebyl, tak vymýšleli intriky i po 17. listopadu 1989,“ dodal Hučín.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Trojice kdysi k pohledání, nyní už běžná, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseFilipes , 26.02.2024 12:24:28
Komunistický rozvědčík, který nemá žádný problém přísahat věrnost jak Varšavské smlouvě, tak i nepřátelskému NATO a ještě hezky obarvený na modro, stará fanatická antikomunistka oslavující vraždu spoutaného jako nutný antikomunistický odboj svých bratrů a aktivistický herec, který otevřené podporuje ukrajinské nacisty a je za to oslavován v údajně demokratických médiích. Takovou sešlost bych dříve nevymyslel ani po flašce rumu, ale v této kolonii Západu, vydávané zdejší věrchuškou i "lepšími" lidmi za suverénní demokracii, je to už běžné a ovčany to již ani nepřekvapuje, natož aby je to pobuřovalo. To je dáno především tím, že po listopadu byly tyto a podobné absurdity tak časté, že to většina lidí už je považuje za normální a obvyklé. Zvyknout se totiž dá i na šibenici.

|  15 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…