Prezident a premiér s rodinami dnes poobědvají v Lánech

05.01.2020 9:15

Prezident Miloš Zeman a premiér Andrej Babiš (ANO) se dnes odpoledne setkají na tradičním novoročním obědě na zámku v Lánech. Na rozdíl od předchozích let je na schůzce doprovodí kromě manželek i jejich děti. Novoroční obědy bývají převážně společenskou záležitostí, čímž se liší od pravidelných schůzek, na kterých prezident s premiérem jednají zejména o aktuálních politických tématech.

Prezident a premiér s rodinami dnes poobědvají v Lánech
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Zeman s manželkou Ivanou a dcerou Kateřinou přivítá Babiše s manželkou Monikou a dětmi Vivien a Frederikem v Lánech ve 14:00. Při uvítání by se premiérova rodina měla stejně jako v předchozích letech zapsat do pamětní knihy lánského zámku. Úvodní setkání se koná za přítomnosti médií, po něm se rodiny obou politiků přesunou k obědu. Žádná tisková konference naplánovaná není, v předchozích letech ale premiér po obědě před novináři shrnul obsah debaty.

Hlava státu s předsedou vlády na novoročním obědě zpravidla mluví o společenských záležitostech nebo o plánech na nadcházející rok. Obvykle se ale dotknou i aktuální politické agendy. Loni tak mluvili například o výsledku státního rozpočtu za rok 2018 nebo o plánovaných zahraničních cestách.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…