Prezident jmenoval devět nových generálů

28.10.2013 14:00

Prezident Miloš Zeman dnes při příležitosti státního svátku jmenoval devět nových generálů, kromě válečných veteránů a hrdinů druhé světové války Alexandra Beera a Jaroslava Klemeše jsou mezi nimi policejní prezident Martin Červíček, generální ředitel hasičského záchranného sboru Drahoslav Ryba nebo šéf vězeňské služby Petr Dohnal.

Prezident jmenoval devět nových generálů
Foto: Daniela Černá
Popisek: Druhý den své návštěvy Moravskoslezského kraje zavítal prezident do Bohumína

Do hodnosti generála jmenoval prezident také náčelníka Vojenské kanceláře prezidenta republiky Zdeňka Jakůbka, velitele Velitelství výcviku-Vojenské akademie Jána Kožiaka, velitele vzdušných sil Libora Štefánika a ředitele Úřadu pro zahraniční styky a informace Iva Schwarze.

Zeman při jmenování uvedl, že policisté ani hasiči už nemusejí litovat, že nemají ve svém čele generála. O to víc prý těmto složkám přeje, aby svou práci vykonávaly ještě intenzivněji.

Srdečné bylo setkání Zemana zejména s veteránem Beerem. Beer současného prezidenta začátkem roku podpořil proti jeho rivalovi ve finále prezidentské volby Karlu Schwarzenbergovi. Zeman řekl, že lituje, že nemůže Beerovi dát nejvyšší vyznamenání České republiky, Řád bílého lva. Beer už jej totiž získal loni.

Generály do hodností jmenuje prezident obyčejně dvakrát ročně, na květnové výročí konce druhé světové války a u příležitosti vzniku samostatného Československa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…