Prezident poslal kytici k Palachově desce. Našla si ji skupina Otakara van Gemunda a vyřádila se na ní

19.01.2019 14:58

Ke kytici od prezidenta Miloše Zemana, položené u pamětní desky Jana Palacha na budově Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze, přidali aktivisté skupiny Rebelové české politiky urážlivý vzkaz. Vadí jím především prezidentova orientace zahraniční politiky a tím pádem i „pošlapávání Palachova odkazu“, informoval server Echo.cz.

Prezident poslal kytici k Palachově desce. Našla si ji skupina Otakara van Gemunda a vyřádila se na ní
Foto: Vít Hassan
Popisek: Květiny od prezidenta skončily v koši

„Pokládat květiny k uctění památky, když člověk svými činy tuto památku soustavně pošlapává, je výsměchem,“ píší na vzkazu u Zemanových květin aktivisté, jejichž skupina vznikla v prosinci roku 2017.

Právě Palachova doba se podle jedné z aktivistek naopak kvůli chování Miloše Zemana vrací. „Na pomníku člověka, který se obětoval, aby zachránil duši a morálku zlomeného národa, by neměla být kytice od zahořklého, škodolibého, cynického pohůnka východních totalitářů, který pohrdá občany a společnost by rád stabilizoval podle čínského vzoru,“ stojí také dále na vzkazu.

Podle aktivistů jde současný prezident na ruku Rusům a Číňanům, což je podle jejich názoru „velmi v rozporu“. „Dost se kolem něj objevují zajímavé kauzy, propaguje fake news a všechny uráží,“ kritizujje další aktivista Zemana a jeho květiny u Palachovy pamětní desky.

Skupina Rebelové české politiky neprotestuje tímto způsobem poprvé. Hlásí se například i k vyhození květin předsedy SPD Tomia Okamury do koše na výročí 17. listopadu v minulém roce. V koši v tento den skončily také kytice, které na Národní třídě v noci položil premiér Andrej Babiš (ANO). Ke skupině se hlásí i aktivista Otakar van Gemund, který vyhozením květin vstoupil ve známost.

Původní zdroj ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…