Primátor Hudeček byl při výslechu stručný. Omezil se na prohlášení

27.06.2013 16:52

Nový primátor Prahy Tomáš Hudeček (TOP 09) ve středu absolvoval výslech kvůli kauze Opencard. Policie totiž v této souvislosti obvinila deset bývalých a současných radních hlavního města. Informuje server Novinky.cz.

Primátor Hudeček byl při výslechu stručný. Omezil se na prohlášení
Foto: praha.eu
Popisek: Tomáš Hudeček

Hudeček šel na výslech jenom den po svém předchůdci Bohuslavu Svobodovi (ODS). Přestože oba mají mezi sebou rozpory, vůči policii postupovali stejně.

Svoboda v úterý a Hudeček ve středu totiž pouze přečetli své krátké prohlášení k případu a poté odmítli vypovídat. Současný šéf Prahy tedy z policejní budovy odešel jen dvacet minut poté, co dorazil na výslech.

Nedopustil jsem se žádného pochybení

„Nejsem si vědom pochybení, nejsem právník. Hlasoval jsem s plným vědomím toho, že jsem se spolehl na právní kancelář a stanovisko, které tam bylo, a otázky byly zodpovězeny při tom projednávání,“ komentoval Hudeček pro deník Právo.

V kauze se jedná o dvě nové smlouvy za zhruba 74 milionů korun pro firmu Haguess. Ty v minulém roce v dubnu schválila dnes už bývalá magistrátní rada. Policie pak radní obvinila z porušení povinnosti při správě cizího majetku.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…