Příštím českým premiérem prý může být Tomio Okamura

06.02.2018 15:05

Publicista a hlavní analytik týdeníku Ekonom David Klimeš se v pořadu Apel Internetové televize DVTV ještě jednou vrátil k prezidentským volbám. Konstatoval, že Praha a jiná velká města v souboji o Hrad volila mezi Východem a Západem. Volila mezi nedůstojností a neslušností, jenže na okraji republiky se volilo jinak. Okraj republiky nám prý příště klidně může za premiéra zvolit Tomia Okamuru. Pokud nezačneme něco dělat.

Příštím českým premiérem prý může být Tomio Okamura
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura ve sněmovně

„Tady v Praze nebo i v jiných velkých městech jsme v prezidentských volbách volili podle hodnot. Rozhodovali jsme se mezi Východem a Západem; nedůstojností a slušností. Okraj republiky ale takto nevolil. Okraj republiky volil protestně,“ začal svůj apel Klimeš.

Pokud se podíváme, kde měl staronový prezident Miloš Zeman největší podporu, zjistíme prý, že se jedná o bývalé Sudety, kde kdysi žili převážně čeští Němci  po válce se do těchto regionů nastěhovali Češi. Dnes už tedy srdce a okraj republiky nedělí jazyková bariéra jako kdysi. Jenže místo ní tu vyrostla bariéra jiná, bariéra mnohačetných exekucí, bariéra nezaměstnanosti a bariéra nižší kupní síly nebo horší dopravní obslužnosti.

Tyto bariéry stoj mezi vnitrozemím a Sudety už dlouho. Jen dřív nebyly tolik vidět, protože lidé tam nechodili tolik k volbám. Měli jiné starosti. Jenže v loňských, sněmovních volbách a letošních volbách prezidentských promluvili tito nespokojení lidé dost nahlas. Napřed dopomohli k velkému volebnímu zisku hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury a letos zvolili prezidentem Miloše Zemana.

Podle Klimeše je na čase řešit mnohdy tíživou situaci obyvatel „Sudet“. Tamní města, obce a vesnice by např. mohly dostávat více peněz z rozpočtu, tamní obyvatelé by cítili, že se o jejich osudy zajímají i jejich spoluobčanů z dalších českých a moravských krajů. Do Sudet je třeba dostat rychlejší internet, dobře fungující školy nebo lepší dopravní síť.

„Pokud to nezvládneme, periferie se nám o příštích volbách odvděčí třeba i premiérem Tomiem Okamurou,“ uzavřel varovně Klimeš

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…