Přituhuje: Poslanec ČSSD podal žalobu na ministerstvo Andreje Babiše

21.03.2017 6:34

Poslanec Jaroslav Foldyna (ČSSD) se spolu s Věrou Šeneklovou dohodl, že podá žalobu na Ministerstvo financí. Důvodem je danění a sankce českých lodníků pracujících v Holandsku.

Přituhuje: Poslanec ČSSD podal žalobu na ministerstvo Andreje Babiše
Foto: Archiv J. Foldyny
Popisek: Jaroslav Foldyna.

"Český stát se prostřednictvím Ministerstva Financí vedeného Andrejem Babišem zachovalo nehezky vůči lidem, kteří místo dávek pracují. Kteří do ČR přiváží své výdělky, kteří nezatěžují sociální systém našeho státu. Kteří, byť jsme přišli o možnost rozvíjet českou plavbu a oni tak o možnost zaměstnání, nesedí a nepobírají dávky, zachoval s odpuštěním jako prase," podotkl Foldyna s tím, že stát jim díky nejednotnosti výkladu práva doměřil daně, zúročil a sankcionoval je.

"Jde pro mnohé o statisíce, jde jim o existenci. Jich samotných, jejich rodin, manželek, dětí," dodal. "K tomu nelze mlčet!" rozlítil se. Dle svých slov věří, že se najde dost poslanců, kteří se pod žalobu podepíšou.

Celý příspěvek Jaroslava Foldyny:

Dnes jsme se spolu s Věrou Věra Šeneklová a spol dohodli, že podáme žalobu na Ministerstvo financí ve věci danění a sankcí českých lodníků pracujících v Holandsku.

Český stát se prostřednictvím Ministerstva Financí vedeného Andrejem Babišem zachovalo vůči lidem, kteří místo dávek pracují. Kteří do ČR přiváží své výdělky, kteří nezatěžují sociální systém našeho státu. Kteří byť jsme přišli o možnost rozvíjet českou plavbu a oni tak o možnost zaměstnání, nesedí a nepobírají dávky, zachoval s odpuštěním jako prase.

Stát jim díky nejednotnosti výkladu práva doměřil daně zůročil a sankcionoval je.

Jde pro mnohé o statisíce, jde jim o existenci. Jich samotných, jejich rodin, manželek, dětí.

K tomu nelze mlčet! ...

Proto jsme se rozhodli k tomuto kroku, podat ústavní žalobu.

Věřím, že najdu dostatek poslanců se pod tuto žalobu podepsat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…