Proč Sobotka po roce vylezl z úkrytu? Ozval se Jiří Paroubek, který jej zná lépe než kdokoliv jiný

04.05.2019 13:32 | Zprávy

Expremiér Jiří Paroubek se rozhovořil pro server PrvníZprávy.cz o tom, jak jeho nástupce Bohuslav Sobotka zničil sociální demokracii. Podle něj to udělal tak důkladně, že strana nyní bojuje o existenci.

Proč Sobotka po roce vylezl z úkrytu? Ozval se Jiří Paroubek, který jej zná lépe než kdokoliv jiný
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Paroubek v úvodu prohlásil, že strana bojuje existenční zápas o to, překonat pětiprocentní hranici pro vstup svých poslanců do Evropského parlamentu.

Následně hovořil o nové ministryni spravedlnosti Marii Benešové, k níž měl v minulosti řadu výhrad. Přitom byla součástí stínové vlády ČSSD, kterou Paroubek představil před sněmovními volbami v roce 2006. Následně byla i členkou stínového vládního kabinetu, ale nebyla v Poslanecké sněmovně. „A stínová vláda každé strany, která je v opozici, má do značné míry marketingový charakter. Její členové by měli udržovat stálou mediální aktivitu, což by straně mělo pomáhat u voličů. M. Benešová ale zrovna není milovnicí marketingu,“ uvedl Paroubek, jenž se sice na Benešovou kvůli tomu lehce zlobil, ale zároveň věděl, že bezvadně zná chod české justice, včetně státního zastupitelství.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: vef

Mgr. Filip Turek byl položen dotaz

Neurčuje v EU vše jen elita?

Která je navíc nevolená občany. Vždyť to je pořád dokola. Evropská komise o něčem rozhodla, něco nařizuje apod. K čemu vlastně volíme vás europoslance?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vepřové zbytky pro Čechy. Z ciziny ve fóliích.“ A pravda o hovězím

8:30 „Vepřové zbytky pro Čechy. Z ciziny ve fóliích.“ A pravda o hovězím

POHLED SELSKÝM ROZUMEM „Vepřové maso. Dovážíme 60 až 64 procent spotřeby. Hlavně ze Španělska a Belg…