Proč Sobotka po roce vylezl z úkrytu? Ozval se Jiří Paroubek, který jej zná lépe než kdokoliv jiný

04.05.2019 13:32

Expremiér Jiří Paroubek se rozhovořil pro server PrvníZprávy.cz o tom, jak jeho nástupce Bohuslav Sobotka zničil sociální demokracii. Podle něj to udělal tak důkladně, že strana nyní bojuje o existenci.

Proč Sobotka po roce vylezl z úkrytu? Ozval se Jiří Paroubek, který jej zná lépe než kdokoliv jiný
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Paroubek v úvodu prohlásil, že strana bojuje existenční zápas o to, překonat pětiprocentní hranici pro vstup svých poslanců do Evropského parlamentu.

Následně hovořil o nové ministryni spravedlnosti Marii Benešové, k níž měl v minulosti řadu výhrad. Přitom byla součástí stínové vlády ČSSD, kterou Paroubek představil před sněmovními volbami v roce 2006. Následně byla i členkou stínového vládního kabinetu, ale nebyla v Poslanecké sněmovně. „A stínová vláda každé strany, která je v opozici, má do značné míry marketingový charakter. Její členové by měli udržovat stálou mediální aktivitu, což by straně mělo pomáhat u voličů. M. Benešová ale zrovna není milovnicí marketingu,“ uvedl Paroubek, jenž se sice na Benešovou kvůli tomu lehce zlobil, ale zároveň věděl, že bezvadně zná chod české justice, včetně státního zastupitelství.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Závěrem svého komentáře se Paroubek vrátil k Bohuslavu Sobotkovi, jenž se zúčastnil demonstrace proti ovlivňování české justice po nástupu Marie Benešové na resort. „Pokud si dobře pamatuji, je to po roce poprvé, co vylezl ze svého úkrytu a ukázal se na veřejnosti. Jeho poselství je vcelku jasné. Je protibabišovské a protizemanovské. Není schopen ničeho konstruktivního,“ uvedl Paroubek a vzpomněl i na druhého poslance ČSSD, Milana Chovance. 

Původní text ZDE.

„Sobotka, spolu se svým spolupachatelem Chovancem, využívali s velkou radostí služeb lidí z vlivové agentury Bison & Rose. Ta jim zajišťovala prostor v médiích a dále řešila řadu nepříliš hezkých záležitostí. Nedávno o tom hovořil na stránkách časopisu Týden ve velmi otevřeném rozhovoru, předseda Unie českého sportu JUDr. M. Jansta. Tato vlivová agentura údajně pracovala, či dokonce ještě marketingově pracuje také pro ředitele České televize Dvořáka (a odtud ten vliv agentury na ČT) a také dlouhá léta pracuje pro zkrachovalého uhlobarona, multimiliardáře Bakalu,“ uzavřel.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…