Prodáte svůj hlas za pivo? Hospůdka U Bartečka na Moravě u samotných polských hranic zkouší ovlivnit volby. Neuhodnete, v čí je to prospěch

26.01.2018 19:49

Hospoda U Bartečka v Dětmarovicích na Moravě nabízí v souvislosti s probíhajícími prezidentskými volbami hostům neobvyklý bonus. V případě, že návštěvník podniku obsluze odevzdá volební lístek kandidáta Miloše Zemana a deklaruje tak podporu Jiřího Drahoše, obdrží jedno pivo zdarma. Pro Pražáky, kteří k Drahošovi v prezidentských volbách inklinují nejvíce, je to ale trochu z ruky, až za Orlovou.

Prodáte svůj hlas za pivo? Hospůdka U Bartečka na Moravě u samotných polských hranic zkouší ovlivnit volby. Neuhodnete, v čí je to prospěch
Foto: Hans Štembera
Popisek: Půllitr piva, ilustrační foto

Hospůdka U Bartečka budiž důkazem toho, že nejen pražská kavárna volí Jiřího Drahoše. Akademik totiž evidentně má své zavilé příznivce i na živelné moravské vesnici – konkrétně až za Ostravou, Orlovou a u samotných hranic s Polskem.

„Drazí Dětmarovičáci, svobodní voliči. Kdo dnes a zítra přinese Milošův volební lístek a podívá se nám do očí, vyměníme mu ho za poctivé pivo, které nelže. Uhas žízeň a zachraň naši zem! Respekt k Vaší volbě,“ píší na facebookové stránce podniku U Bartečka bratři Jiří a Jarek M. Doprovodný hashtag  #jiridrahos dává tušit, v jakém smyslu je pravděpodobně výzva myšlena.

Plodná je rovněž diskuse pod příspěvkem. „Večer jsme tam,“ komentuje pod příspěvkem uživatelka Facebooku Monika M a doplňuje svá slova řadou rozličných smajlíků. „Trochu podvod – ovlivňování voličů. Asi se někdo bojí, že by prohráli,“ píše uživatel Zuzka Premek K. „Obavy z ovlivňování nejsou na místě. Volič Drahošův to jistě bere jako nezištné poděkování. Asi se někdo bojí, že se dá volič Milošův koupit jedním pivem,“ ujišťuje diskutující profil hospody U Bartečka. „To určitě ne, voliči Zemana se nedají koupit a rozhodně ne jedním pivem či snad více,“ odporuje Zuzka Premek K. „Čepujte dva kousky,“ glosuje Monika M. a přikládá fotografii dvou hlasovacích lístků Miloše Zemana, které pravděpodobně plánuje v hospodě odevzdat za dva kousky vychlazeného ležáku.

Pro ty, kdo by si chtěli do hospůdky U Bartečka pro pivo zdarma zajet, mohou ale být Dětmarovice u polských hranice přece jen trochu z ruky. Obzvláště to platí pro Pražáky. Právě ti podle statistických šetření volili Jiřího Drahoše nejčastěji. Čas mají pravděpodobně jen do uzavření volebních místností, ke kterému dojde zítra odpoledne ve 14:00.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jonáš Kříž

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…