Profesor Knížák: Česká společnost je hloupá. Stydím se za národ, který volí Babiše. Média se bojí hajzlů

23.04.2014 13:14

Výsledky posledních průzkumů veřejného mínění zřejmě natolik rozhořčily bývalého ředitele Národní galerie Milana Knížáka, že se o tom rozhodl napsat na svůj web Milanknizak.com příspěvek, který opatřil titulkem „Česká společnost je hloupá“.

Profesor Knížák: Česká společnost je hloupá. Stydím se za národ, který volí Babiše. Média se bojí hajzlů
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Milan Knížák v pořadu Hyde park

Nejprve Knížák uvádí, že když se dozvěděl, že nejpreferovanější stranou je Babišovo hnutí ANO a že sám Babiš je nejdůvěryhodnějším politikem, dostal velkou chuť emigrovat. Na Babišovi mu vadí hned několik věcí. Jeho údajná spolupráce s StB, která prý ze všech oficiálních dokumentů vyplývá. A že jeho působení ve vládě je nelegitimní, protože je v trvalém střetu zájmů.

Podle Knížáka to vypadá, že Babišův hospodský populizmus, kdy se nadává na všechno kolem, aby se tím zastřela vlastní neschopnost, zabírá v české pivní společnosti na 100%.

Celý článek M. Knížáka ZDE.

Bývalý šéf Národní galerie se opřel také do českých médií, která jsou podle něj velmi neseriózní. „Vytvářejí hony jen na ty, kteří jsou slušní. Hajzlů se bojí.“

Nepotěšilo jej ani jméno nejpopulárnějšího politika sociální demokracie: „Z ČSSD je nejpopulárnější vulgární Dienstbier, jehož sprosté vystoupení proti Václavu Klausovi mám ještě v dobré paměti.“

Naopak naznačil, že jej mrzí, že až někde na konci řady žebříčku důvěryhodných politiků stojí šéf  ODS Petr Fiala, který podle Knížáka patří k těm nejvzdělanějším politikům na naší současné scéně.

„Jsme hloupý národ, necháme se opíjet pseudokorupčními kauzami, naskakujeme na vějičky, které nám média předkládají, obdivujeme drzost, hloupost a vulgárnost a zcela jsme rezignovali na samostatné myšlení. To se zdá být zakázáno alespoň pro většinu české společnosti,“ míní Knížák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…