Promlouvá ruská modelka: Otrávil mě Putin

19.09.2018 12:07

Kauza novičok se rozrůstá do netušených rozměrů. Aktuálně přišla ruská modelka Anna Shapirovová s obviněním, podle kterého se pokusili otrávit Putinovi muži v Salisbury také ji a jejího manžela.

Promlouvá ruská modelka: Otrávil mě Putin
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tower bridge v Londýně

K otravě došlo podle třicetileté Anny, která se částečně živí jako modelka, v pizzerii Prezzo. „Objednala jsem si pizzu Florentine a můj manžel Alex plody moře, zeleninu a brambory. K tomu jsme si dali dvě sklenice bílého vína. Ještě před snědením posledního sousta se ale začalo dělat Alexovi zle. Byl bílý jako stěna a musel odejít na záchod. Po patnácti minutách jeho nepřítomnosti jsem si začala dělat starosti,“ líčí krušnou situaci Anna.

Následně se vydala na toaletu, aby zjistila, co se děje. „Našla jsem ho, jak tam leží na zemi jeho bezvládné tělo. Snažila jsem se jej zvednout. Ale všimila jsem si, že má kolem úst pěnu. Běžela jsem zpátky nahoru pro pomoc. Úplně jsem zpanikařila,“ vypráví třicetiletá modelka s tím, že po chvíli se začalo dělat špatně i jí samotné. Následky otravy se však v jejím případě nerozvinuly jako u o dvanáct let staršího manžela.

Celý text v angličtině je ZDE.

Lékaři se domnívají, že šlo o otravu strychninem, který se používá v boji proti hlodavcům. Anna Shapirovová má však jasno. „Udělali nám to lidé od Putina. Ruský prezident si přeje, abych zemřela. Je to stejné, jako když zaútočili na Sergeje Skripala a jeho dceru Julii,“ tvrdí mladá žena, jejíž otec býval vysokým vojenským úředníkem a později opustil zemi a odjel z důvodu údajných výhrůžek smrtí do Londýna.

Alex King je stále v péčí lékařů a ještě nemá zdaleka vyhráno. Manžel třicetileté Anny stále bojuje o svůj život v nemocnici. „Alexe hned odvezla sanitka do nemocnice a už jsem ho pak neviděla. Dali jej do umělého koma. Mě a číšníka, který mi s Alexem pomáhal, zbavili kontaminovaného oblečení na místě,“ říká Anna, která se vzpamatovala z útoku poměrně rychle a byla odvezena do jednoho z hotelů, kde má zajištěnu po 24 hodin denně policejní ochranu.

„Je mimořádně obtížné čekat stále na novinky o Alexovi. Já jsem měla štěstí, ale o mém manželovi zatím lékaři nemají jasno. Je skvělé, že už aspoň nabyl vědomí. Ještě ale čekáme na testy. Jsem každopádně vystrašená a chci z Londýna odejít. Už se tady necítím bezpečně,“ přiznává Anna, která se do Londýna přistěhovala před deseti lety z Nižného Novgorodu a potkala zde svého budoucího manžela. Ještě dva roky předtím se stala občankou státu Izrael.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…