Propad preferencí ČSSD? Lidé nerozuměli tomu, co premiér dělá

05.06.2017 23:14

Preference ČSSD se dlouhodobě propadají, nyní, podle posledního průzkumu po vládní krizi, by sociální demokraté dokonce mohli skončit až čtvrtí za hnutím ANO, KSČM a ODS. Své k tomu řekl komentátor Lidových novin Petr Kamberský v pořadu Události, komentáře ČT24.

Propad preferencí ČSSD? Lidé nerozuměli tomu, co premiér dělá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo ČSSD

„Důvodů je hodně. Kdybych teď byl mluvčím ČSSD, řekl bych, že jsou volby daleko, jde o jeden průzkum. Nicméně ta zpráva je velmi vážná,“ podotkl Kamberský. Podle jeho názoru totiž nejde o jedno číslo, ale o dlouhodobý trend. 

„Pokus odvolat Andreje Babiše byl pokus ČSSD něco udělat, nějak se vymezit, zastavit ten pád preferencí. Zdá se ale, že to vůbec nepomohlo, že naopak ČSSD nejvíc ztratila,“ poznamenal. „Nemáme konkrétní data, proč se lidé odvracejí od ČSSD. Ta krize podle mě ale ukazuje jednu věc. Lidé nerozuměli tomu, co premiér dělá. Největšího nadšení se mu dostává od lidí, kteří volí ODS a TOP 09. Pro tradiční voliče ČSSD to nebylo pochopitelné,“ zmínil.

„Tradiční volič ČSSD nechápe, proč k tomuto došlo zrovna teď, když prošla kauza Čapí hnízdo a další. Proč zrovna korunové dluhopisy,“ uzavřel.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…