Prosakuje, že senátoři nechtějí souhlasit se zmrazením platů politiků. První tiskovka SPD a hned bylo živo

12.10.2021 19:01 | On-line

Předsedou klubu SPD ve Sněmovně bude nadále Radim Fiala, jeho místopředsedou zůstává Radek Rozvoral. SPD stojí o místo ve vedení Sněmovny, řekl na tiskovém brífinku Tomio Okamura.

Prosakuje, že senátoři nechtějí souhlasit se zmrazením platů politiků. První tiskovka SPD a hned bylo živo
Foto: Reprofoto: ČT24
Popisek: Tomio Okamura a Radim Fiala (SPD)

Anketa

Kdo bude nejhorším ministrem, pokud v kabinetu zasedne?

hlasovalo: 69163 lidí
„Mluvili jsme o tom, čemu by se kdo konkrétně věnoval během toho volebního období. Samozřejmě jsme také hovořili o tom, kdo by vedl poslanecký klub a kdo by byl místopředsedou poslaneckého klubu. Poté, co jsme to projednali, proběhlo demokratické hlasování na poslaneckém klubu – a jednomyslně byl předsedou poslaneckého klubu zvolen Radim Fiala,“ seznámil na tiskovém brífinku lídr SPD Tomio Okamura. Místopředsedou klubu bude dále Radek Rozvoral.

„Dále jsme hovořili také o tom, jak bychom měli postupovat při jednání o pozicích, o práci v orgánech ve Sněmovně. My bychom se chtěli plně samozřejmě zapojit do té práce v orgánech Poslanecké sněmovny. Takže poslanecký klub to projednal a SPD bude nadále prosazovat to nejdemokratičtější možné řešení, to znamená, aby bylo v orgánech Sněmovny poměrné zastoupení. To znamená, že na základě tohoto poměrného zastoupení určitě bychom měli mít místo ve vedení Sněmovny.

Určitě bychom měli mít místo ve vedení dvou výborů ve Sněmovně. Teď samozřejmě budeme o tom jednat, jaké by to obsazení mělo být. Ta naše ideální představa je, abychom mohli pracovat ve vedení výborů, které nejvíce kopírují politický program SPD, to znamená – výbor pro školství, zahraniční výbor, výbor pro obranu, výbor pro bezpečnost, hospodářský výbor,“ dodal Okamura.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

„Budeme nyní čekat na to, s jakou nabídkou přijdou. Už jsme dostali informace, že to jednání bude v nejbližších dnech probíhat. Takže uvidíme, jaká ta nabídka bude, protože víme, že i u těch dvou koalic, které se tady dávají dohromady, tak tam probíhají dlouhá jednání o tom, kdo, kde a jak, takže my jsme na ta jednání v tomto smyslu plně připraveni,“ zmínil Okamura. Poděkoval následně voličům a požádal i další vlastence, aby se k SPD připojili. „SPD bude na následující čtyři roky jedinou vlasteneckou konzervativní euroskeptickou silou v českém Parlamentu. Výsledek mohl být lepší, kdyby se netříštily síly,“ dodal Okamura a zmínil i prosazované body SPD programu. 

„SPD bude požadovat co nejrychlejší ustavení orgánů Poslanecké sněmovny, výborů a komisí, protože je potřeba, aby Sněmovna začala co nejrychleji pracovat – a co nejrychleji projednala řadu zákonů, které má SPD v programu. Hned začínáme od první minuty pracovat,“ podotkl Okamura.

„Hnutí SPD se bude v Poslanecké sněmovně i navzdory Senátu stavět proti nárůstu platů politiků. Sněmovna minulý týden na mimořádné schůzi schválila zamrazení platů politiků do roku 2026. Hnutí SPD zamrazení platů politiků prosazuje dlouhodobě, protože platy politiků jsou tak vysoké, že je ostudné, aby se navyšovaly,“ řekl k dalšímu návrhu Okamura. „Platovou novelu má nyní posoudit Senát a podle předběžných informací, které prosakují, tak má jiný názor. Prosakují názory, že nechtějí souhlasit s tím zamrazením platů politiků,“ sdělil Okamura. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…