Prosazovat politiku soužití má smysl, vzkazuje celé Evropě příští rakouský prezident

06.12.2016 21:45

Vítěz rakouských prezidentských voleb Alexander Van der Bellen se ve svém povolebním, vítězném projevu obrátil nejen na Rakušany, ale na celou Evropu. Podle jeho názoru se ukazuje, že prosazování politiky klidného soužití celé společnosti je nejen smysluplné, ale přináší také úspěch. Zvolení Bellena prezidentem k tomu může být důkazem.

Prosazovat politiku soužití má smysl, vzkazuje celé Evropě příští rakouský prezident
Foto: Facebook AVdB
Popisek: Alexander Van der Bellen, rakouský prezident

S odvoláním na další zahraniční zdroje informuje ČTK o povolebním projevu Alexandra Van der Bellena, který prohlásil, že jeho zvolení příštím prezidentem Rakouska není signálem jen pro jeho vlast, ale vlastně pro celou Evropu. „Svou výhru označil Van der Bellen za ‚červeno-bílo-červený‘ signál pro celou Evropu, že politika podporující soužití je nejen smysluplná, ale i přináší úspěch,“ píše agentura. Krajany vyzval, aby se méně dohadovali a snažili se více si vzájemně naslouchat.

Celou zprávu naleznete zde.

Po dopočítání korespondenčních hlasů už je definitivně jasné, že Alexander Van der Bellen se stane rakouským prezidentem poté, co pro něj hlasovalo 2,47 milionu voličů. Jeho soupeři Norbertu Hoferovi ze strany svobodných dalo hlas 2,12 milionu hlasů voličů. Květnové volby, které také vyhrál Van der Bellen, ale zrušil je ústavní soud, dopadly mnohem těsněji. Volbu rozhodly až korespondenční hlasy. Van der Bellen díky nim porazil Hofera asi o 30 tisíc hlasů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…