Průzkum: Lidé věří Babišovi a Okamurovi. A už to začalo. „Nemocný národ!“

03.02.2023 22:55 | Ze sítí

Centrum pro výzkum veřejného mínění (CVVM) upozorňuje, že podle průzkumu, který probíhal od 11. listopadu 2022 do 9. ledna 2023, tedy dlouho před vyvrcholením prezidentských voleb, respondenti označili za nejdůvěryhodnějšího politika Andreje Babiše (ANO), takřka po boku mu stojí odcházející prezident Miloš Zeman a předseda SPD Tomio Okamura. Předseda vlády a předseda ODS Petr Fiala je čtvrtý. Na sociálních sítích vyvolal tento průzkum rozruch.

Průzkum: Lidé věří Babišovi a Okamurovi. A už to začalo. „Nemocný národ!“
Foto: Screen vysílání ČT24
Popisek: Andrej Babiš na tiskové konferenci po porážce v prezidentských volbách

Průzkum CVVM ukázal, že ještě před prvním kolem prezidentských voleb vedl šéf hnutí ANO Andrej Babiš. Důvěru v něj vyjádřilo 45 % lidí, o 6 % více než v posledním měření. Negativní vztah k Babišovi vyjádřilo 50 % dotázaných.

Na druhém místě se ocitl Tomio Okamura, kterému vyjádřilo důvěru 43 % dotázaných, což bylo na počátku ledna 2023 o 9 % víc než při posledním měření. Stejně jako Babišovi, i v případě Tomia Okamury vyjádřilo předsedovi SPD nedůvěru na 50 % dotázaných.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Na třetím místě skončil odcházející prezident Miloš Zeman, kterému vyjádřilo důvěru 35 % osob. Nedůvěru Zemanovi vyjádřilo na počátku ledna 61 % lidí.

Pod pomyslným stupněm vítězů se ocitl předseda vlády Petr Fiala, kterému vyjádřilo důvěru 34 % dotázaných, o 5 % méně než při posledním měření, a na 60 % lidí Fialovi vyjádřilo nedůvěru. Největší nedůvěru má předsedkyně Sněmovny Markéta Adamová Pekarová, 65 %. U ní nedůvěra od posledka o 9 % vzrostla. 

Komentátor Petr Holec na Twitteru napsal, že jako poslední v průzkumu skončila předsedkyně Sněmovny a šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová (TOP 09). Ve skutečnosti Pekarová skončila v polovině žebříčku více než dvaceti zkoumaných politiků. Důvěru jí vyjádřilo 23 % lidí a nedůvěru 65 % dotázaných.

„Tak nevím, jestli se Fiala oslaví i dnes, ale asi jo. Každopádně trumfuje šéfka TOP 09 MPA se suverénně posledním místem! Na těch jejích svetrech fakt něco bude,“ konstatoval.

Poslední skončil ministr školství Vladimír Balaš, kterému vyjádřila důvěru jen 4 % dotázaných, 19 % dotázaných mu vyjádřilo nedůvěru a 65 % respondentů sdělilo, že tohoto ministra vůbec neznají.

petr Holec promlouvá

Michal Sirový, který se na sociálních sítích představuje jako profesionální volební sázkař, nechtěl věřit, že by šéf SPD Tomio  Okamura měl důvěru tolika občanů.

„Ten Okamura, to je fór, nebo je to fakt realita? Pro Tomia jednoznačně nejlepší čísla za poslední roky. 43 % lidí mu důvěřuje, 50 % nedůvěřuje. V červnu 2021 to bylo: 24 % důvěřuje, 64 % nedůvěřuje,“ napsal Sirový.

Michal Sirový promlouvá

Ekonomický novinář Miroslav Motejlek naznačil, že český národ je nemocný.

„Nemocný národ. 1. Bureš, 2. Okamura, 3. Zeman. Ještě, že není zahrnuta Konečná, Semelová, Skála či motorkář z Děčína,“ napsal v narážce na poslance SPD Jaroslava Foldynu.

Průzkum CVVM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Babiš a Okamura jsou , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseaspan , 04.02.2023 8:38:09
silní politici. Každý je odlišný, ale silný. Kdyby to tak mohl říci současný premiér ! Spojilo se 5 trpaslíků, aby Babiše a Okamuru porazilo. ODS k těm trpaslíkům už řadit také můžeme, popularita ODS dlouhodobě klesá. Bez koalice se už nikdy samostatně nemůže k vládě dostat. Bartoš zvaný neviditelný, Jurečka topící se muž, Pekarová - švadlenka svetrová, Rakušan recidivista a Fiala, přijímač signálů z jiných světů. Galérie neúspěšných.

|  12 |  0

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…