Průzkum mezi známými tvářemi: Sportovci volí Babiše, umělci jdou s "Agentem", ODS zbyly jen stálice

20.10.2013 15:23

Do volebního klání se kromě politických "stálic" zapojí také nedávno vzniklá hnutí či strany. I ty už ale mají mezi známými osobnostmi své voliče. Například hnutí ANO podnikatele Andreje Babiše si na nedostatek známých tváří nemůže stěžovat.

Průzkum mezi známými tvářemi: Sportovci volí Babiše, umělci jdou s "Agentem",  ODS zbyly jen stálice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Kromě žokeje Josefa Váňi (který svou podporu vyjádřil i po Velké pardubické v přímém přenosu) či desetibojaře Romana Šebrleho Babiše na jeho stránkách podpořila i olympijská hvězda Věra Čáslavská. Mezi nejvýraznější propagátory hnutí patří také herec Martin Stropnický. Největší podpory umělců se ovšem těší strana TOP 09, která na politické scéně není již žádným nováčkem. Stranu bude volit režisér Jan Hřebejk, Václav Marhoul či zpěvák Dan Bárta. I ve své kampani, ve které je jako "agent 009" hlavní tváří bývalý prezidentský kandidát Karel Schwarzenberg míří převážně na mladé voliče.

O poslanecká křesla budou letos usilovat i lidovci, kteří ve vysoké politice minulé volební období zcela chyběli. I přesto mají mezi sympatizanty taková jména, jako jsou moderátor Jan Kraus, herec Jan Potměšil či ekonom Jan Švejnar. ODS by nejraději v čele státu viděla herečka Iva Janžurová nebo psychiatr Cyril Höschl. Sociální demokraté se mohou chlubit herečkou Uršulou Klukovou či hercem Pavlem Trávníčkem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…