Prymula je ministrem a hned se ozval Jakub Janda: Je to organizátor čínského vlivu!

21.09.2020 16:38

Server Aktuálně.cz přinesl českým čtenářům informaci, že čínští komunisté sbírali informace asi o 700 Češích - o politicích, ale i policistech nebo třeba o jejich rodinách. Včetně dětí. Analytik Bezpečnostního centra Evropské hodnoty Jakub Janda k tomu napsal pár slov. V souvislosti s šířením čínského vlivu v Česku připomněl i minulost nového ministra zdravotnictví Romana Prymuly.

Prymula je ministrem a hned se ozval Jakub Janda: Je  to organizátor čínského vlivu!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jakub Janda, aktivista z lobbistického spolku Evropské hodnoty

Čínští komunisté ve velkém schraňují informace o osobách, které by možná mohly na Západě v budoucnu využít. Ukazují to informace uniklé z databáze, kde se najdou i Češi – ministři, ale i policisté a jejich rodiny. Nechybí ani informace o jejich dětech. O Češích se prý informace sbírají asi od roku 2017. Mělo se tak dít přes firmu Zhenhua Data Technology. Na její aktivity upozornil whistleblower, který předal informace Američanům.

Podle Jakuba Jandy není čínská aktivita ničím jiným než masakrem.

„Děti aktivních politiků a veřejných postav - to je masakr, takhle funguje mafie. Nemuselo jít jen o vydírání, ale třeba o identifikaci slabých míst, aby jim pak čínský stát nabídl různé cesty do Číny, korupční nabídky, aby se na nich dále pracovalo,“ napsal Janda na Facebooku.

Čínští komunisté si podle Jandy tvoří složky na lidi, které by mohli využít v budoucnu. Některé získají pro peníze. Do této kategorie podle Jandy patří poradce prezidenta Zemana Martin Nejedlý. Jiné lidi láká sloužit komunistům kvůli ideologii, na třetí skupinu platí kombinace ideologie a peněz. A tam, kde nefunguje ani jedno, může podle Jandy přijít tvrdé vydírání.

Připomněl také minulosti nového ministra zdravotnictví Romana Prymula. I tady viděl vliv Číny. Prymula v minulosti propagoval čínsku medicínu.

„Roman Prymula působí řadu let jako organizátor čínského vlivu ve zdravotnické oblasti. Roman Prymula nedostal bezpečnostní prověrku od Národního bezpečnostního úřadu. Roman Prymula bude ministrem vlády České republiky,“ konstatoval Janda.

Jakub Janda promlouvá

Jakub Janda promlouvá

Jakub Janda promlouvá

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…