Publicista Ziegler: Pokrytec Putin. Na Ukrajině federalizaci prosazuje, v Rusku její zastánce zavírá

18.08.2014 15:01

Z pokrytectví obviňuje současné Rusko publicista Jan Ziegler v příspěvku, který zveřejnil na svém blogu. Upozorňuje na to, že zatímco Kreml podporuje federalizaci Ukrajiny, demonstrace za federalizaci Sibiře zakázal a dokonce dva hlavní aktivisty zavřel do policejních cel.

Publicista Ziegler: Pokrytec Putin. Na Ukrajině federalizaci prosazuje, v Rusku její zastánce zavírá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ruská vlajka

„Novosibiřský malíř Konstantin Jeremenko a Alexej Baranov, dva hlavní aktivisté hnutí za federalizaci Sibiře, skončili v policejních celách v době, kdy se měla konat úřady nepovolená demonstrace za větší nezávislost Sibiře na Moskvě,“ uvedl Ziegler, který takový postup označil za velmi pokrytecký právě proto, že Rusko na Ukrajině federalizaci podporuje.

Podle jeho názoru je na Ukrajině větší svoboda než v Rusku. Dokládá to fakt, že ukrajinské matky mohly v ukrajinských městech zcela svobodně a bez policejních zásahů demonstrovat za to, aby jejich synové nebyli odváděni do armády a nasazováni do bojů s teroristy na východní Ukrajině.

Rusko podle něj ovšem dokazuje, že pod Putinem se stává čím dál tím více totalitním státem a má daleko k evropským civilizačním hodnotám. Mezi ně patří mimo jiné i svoboda projevu za právo na pokojné shromažďování.

Celý text příspěvku J. Zieglera najdete zde

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…