Publicista udeřil: Kyberšikana Emmy Smetana?! Takže z lepšolidí se sranda dělat nesmí? Musíme si jich jen vážit a klanět se?

21.04.2019 7:15

Reakcemi na smutné selfie moderátorky Emmy Smetany s hořící Notre-Dame za zády to jenom srší. Meme, které ve spojitosti s tím pak mnohé pobavilo, jiní označili za kyberšikanu. Humbuk, který Smetana svou fotografií z místa tragédie ve Francii vyvolala, čte publicista Tomáš Vyoral tak, že někteří „lepšolidi“ zkrátka nesnesou srandu, je-li namířena proti nim, respektive jejich hlouposti. Její spolubojovníci z DVTV nebo Bakalových novin jsou podle něj natolik mimo, že to ještě sami čeří.

Publicista udeřil: Kyberšikana Emmy Smetana?! Takže z lepšolidí se sranda dělat nesmí? Musíme si jich jen vážit a klanět se?
Foto: Repro foto youtube.com
Popisek: Emma Smetana

Selfie Smetany se smutným výrazem ve tváři v popředí před v dáli hořící Notre-Dame, které Vyoral označil za evidentní přešlap, který musí vidět i její nejzarytější fanoušci, využili vtipně lidé na sociálních sítích. Její tvář začali umisťovat na nejrůznější jiné fotografie, například přistání na Měsíci, Titanik a podobně.

Problém však podle publicisty je, že si lidé začali dělat srandu sice z blbosti, ale těch „kvalitních“, „objektivních“ a hlavně „nedotknutelných“, to je potom oheň na střeše. „Mám pocit, že při pocitu vlastní jedinečnosti, dokonalosti z mého subjektivního pohledu, pak arogance a nadřazenosti, to pro Emmy citlivou duši musela být slušná rána,“ soudí Vyoral.

Anketa

Přispějete na obnovu katedrály Notre-Dame?

hlasovalo: 13038 lidí
Následně Vyoral připomíná, že už jednou se Smetana vyjádřila, že „české buranství ve smyslu vulgarity, šovinismu a celkové omezenosti a nezvědavosti na svět, to jsou věci, které špatně snáším“. „Tak se snad ani nemohla divit, že si ‚čeští burani‘ podali její přešlap s vulgaritou, šovinismem a omezeností sobě vlastní, ne?“ diví se publicista.

Ti, co se snažili ji v této věci bránit, tomu také prý moc nepomohli. „Její kolegové z Bakalovin, kteří přispěchali na pomoc, internetovou legraci ještě umocnili. Holt povznést se nad svoji blbost a umět si udělat ze sebe srandu neumí každý. A už vůbec ne řada ‚lepšolidí‘,“ konstatoval.

Zmínil, že Ondřej Kundra z Respektu zase napsal, že další a další fotky Emmy Smetany jsou na hranici s kyberšikanou. DVTV tam podle něj měla svoji reportérku, nepřebírali jiné televize a selfíčkem jen poutali na to, že tam jsou. Proti kyberšikaně Emmy se ohradila i celá redakce DVTV.

  • Původní zdroj ZDE

Konkrétně pak její kolega Martin Veselovský z DVTV na svém Facebooku na obranu Emmy uvedl, že fundovaně reportovala o klíčové události posledních dní. „Komentovala situaci, mluvila s francouzskými poslanci. Odvedla naprosto profesionální práci...,“ napsal.

„Nevím, jako naprosto profesionální práce mi selfíčko s hořící Notre-Dame nepřipadá, ale ok...,“ kontroval Vyoral s tím, že nic extra vulgárního ani kyberšikanózního nezaznamenal. „Spíš mi přijde, že z lepších lidí se prostě sranda dělat nesmí. Musíme si jich vážit, vzhlížet k nim a klanět se na potkání!“ zhodnotil na závěr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…