Půjde za Klausem? ODS opouští zkušená exposlankyně, její slova si strana za rámeček nedá

31.05.2019 15:47

Bývalá poslankyně za ODS Helena Mallotová zveřejnila na svém facebookovém profilu své odůvodnění odchodu z ODS. Odchází společně s dalšími pěti členy z Prahy 12.

Půjde za Klausem? ODS opouští zkušená exposlankyně, její slova si strana za rámeček nedá
Foto: Hans Štembera
Popisek: ODS, ilustrační foto

„Odcházím spolu s dalšími pěti členy z Prahy 12 k 31. 5. Rozhodovala jsem se velmi dlouho a těžko, v ODS jsem strávila 23 zajímavých, bouřlivých i tvůrčích let, z toho osm v Poslanecké sněmovně, poznala jsem mnoho skvělých lidí a nikdy by mne nenapadlo, že budu nucena ji opustit. Bohužel se i s novými přicházejícími členy politické směřování strany natolik pozměnilo, že v ní pro mě již není místo,“ poznamenala Mallotová s tím, že mnoho starých konzervativců a klausovců ji v odchodu již dávno předešlo. „Teď je tedy řada i na mně,“ poznamenala.

Anketa

Jste pro vypsání předčasných voleb do sněmovny?

17%
83%
hlasovalo: 27039 lidí

Mallotová společně s Tomášem Korálkem, Václavem Kozlem, Petrem Mallotou, Jakubem Němcem a Miroslavem Tanzerem vyjádřila zásadní nesouhlas s prohlubujícím se politickým směřováním ODS v oblasti vnitropolitického – programového sbližování se s politickými subjekty, jako jsou TOP 09, STAN a KDU-ČSL. „Nynější Občanská demokratická strana opouští liberálně-konzervativní politické hodnoty, na nichž byla vystavěna svými zakladateli,“ zmiňují.

Dále vyjadřují také nesouhlas se směřováním ODS k Evropské unii. „To se projevuje v našem stále devótnějším postoji, který nereflektuje současný dramatický politický vývoj v Evropě,“ sdělují pisatelé. 

„EU se pod taktovkou ‚progresivistických‘ politiků, technokratů a nikým nevolených byrokratů stává nadnárodní, občanské svobody a demokracii potlačující politicko-mocenskou organizací, která nepokrytě prosazuje radikálně levicovou politickou agendu ohrožující samotné pilíře západní civilizace (multikulturalismus, politická korektnost, genderový feminismus, ekologismus), aniž na tuto skutečnost ODS adekvátně reaguje,“ dodali.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …