Putin oblékl černý oblek a kravatu. Prigožin nejmenován, přesto dostal hrozivý vzkaz

24.06.2023 9:36 | On-line

VÁLEČNÝ MONITORING „Ozbrojená vzpoura Wagnerovy skupiny je zradou na ruském lidu, její osnovatelé budou tvrdě potrestáni,“ řekl ruský prezident Vladimir Putin v reakci k situaci, kdy soukromá armáda PMC Wagner obsadila klíčové vojenské posty v Rostově na Donu. Ozbrojené povstání wagnerovců označil za „kudlu do zad“ zemi a lidem.

Putin oblékl černý oblek a kravatu. Prigožin nejmenován, přesto dostal hrozivý vzkaz
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Ruský prezident Vladimir Putin.

„Rusko dnes odráží nápor neonacistů proti nám. Bojujeme dnes za naši suverenitu, nezávislost, za právo být a zůstávat Ruskem, státem s tisíciletou historii. Tato bitva, když se rozhoduje o osudu našeho národa, si vyžaduje sjednocení všech sil, jednotu, konsolidaci a odpovědnost, kdy vše, co nás oslabuje, musí jít stranou, veškeré spory, rozpory, které mohou využívat naši vnější nepřátelé pro to, aby nás oslabili zevnitř,“ řekl prezident Ruské federace Vladimir Putin v sobotním projevu.

„A proto vše, co rozbíjí naši jednotu, je plivnutím do tváře všem těm, kteří dnes bojují na frontě, je to rána do zad našim lidem, našemu národu,“ pokračoval Putin.

„Ozbrojená vzpoura Wagnerovy skupiny je zradou na ruském lidu, její osnovatelé budou tvrdě potrestání,“ pohrozil ruský prezident. Vojáci z Wagnerovy skupiny podle něj byli nalákáni do „zločinného dobrodružství a do účasti na ozbrojené vzpouře“.

„Je to kudla do zad,“ dodal ruský vůdce s tím, že na zradu, které Kreml čelí, přijde „tvrdá odpověď“.

Anketa

Je třeba, aby si bezpečnostní složky dávaly pozor na Rusy, kteří u nás žijí?

14%
86%
hlasovalo: 21919 lidí
„Budu bránit ústavu. Udělám vše pro to, abych ochránil Rusko. Zvítězíme a budeme silnější,“ zdůraznil ruský prezident Vladimir Putin.

Nyní plánuje rozhodné kroky ke stabilizaci v Rostově na Donu, kde je podle něj situace složitá.

Podle portálu Meduza Prigožin v pátek obvinil ruskou armádu, že podnikla raketový útok na pozice jeho mužů, že na bombardování od ruské armády „odpoví“ a že je potřeba zastavit „zlo ruského armádního vedení“.

Ruská tajná služba FSB začala stíhat zakladatele wagnerovců Prigožina kvůli podněcování k ozbrojené vzpouře, píší agentury s odvoláním na ruská média.

Ruské ministerstvo obrany vyzvalo žoldnéře z Wagnerovy skupiny, aby kontaktovali ozbrojené složky a nenechali se zatáhnout do zločinných operací.

Šéf žoldnéřské Wagnerovy skupiny Jevgenij Prigožin tvrdí, že jeho vojáci překročili hranice z Ukrajiny do Ruska a jsou připraveni pochodovat na Moskvu, pokud za nimi nepřijedou ruský ministr obrany Sergej Šojgu a náčelník generálního štábu Valerij Gerasimov.

Podle agentury Reuters Prigožin v sobotu ráno uvedl, že jeho vojáci mají pod kontrolou všechna armádní stanoviště v Rostově na Donu na jihozápadě Ruska, kde sídlí velitelství Jižního vojenského okruhu, které je z velké části zodpovědné za vedení války na Ukrajině. Ověřit to nelze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Komu se hodí aby v Rusku , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusepedros491 , 24.06.2023 10:26:19
byla zase občanská válka. jako za carského Ruska ? Prigožin zneužitý západem jako užitečný idiot ? Do toho podezřelé výzvy Amerických senátorů a generálů aby se Rusko vyvarovalo použití jaderných zbraní na Ukrajině a poškození jaderné elektrárny které by zlegalizovaly válku NATO proti Rusku. Váleční štváči smyslu zbavení jako by byli na drogách si zahrávají s jadernou válkou, a fundovaní diplomati kteří by dokázali vyjednat mír jsou zahnaní do kouta .Bez svých poslušných sebevražedných evropských lokajů poslušných pudlíků v NATO a EÚ by se Američani do takových to akcí ohrožující světový mír sami nepouštěli .Pokud poskytneme vazalska a závazně Američanům své území jako logistické centrum pro výpady proti Rusku jak můžeme s jistotou očekávat přílet Ruských strategických raket ,za blbost se platí někdy i životem

|  12 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…