Putin zemřel, proběhl převrat, vládne za něj dvojník. Hádejte, kdo to šíří po českém internetu...

30.10.2023 21:17 | Monitoring

Psychiatrička Džamila Stehlíková, která v minulosti častokrát komentovala zdravotní stav prezidenta Miloše Zemana, se nyní zaměřila na ruského prezidenta Vladimira Putina. Opakovaně upozorňuje, že ruský vůdce je mrtev, odkazuje se na informace ruského telegramového kanálu General SVR a tvrdí, že se pomalu formuje nová ruská vláda.

Putin zemřel, proběhl převrat, vládne za něj dvojník. Hádejte, kdo to šíří po českém internetu...
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin

Telegramový kanál General SVR už v minulém týdnu vypustil informaci, že šéf Kremlu Vladimir Putin prodělal zástavu srdce. Údajně se ale podařilo ruského prezidenta resuscitovat a jeho stav stabilizovat.

Informace dost zásadně zpochybňuje video, na kterém prezident Putin komentuje antisemitské útoky v Machačkale. Tedy událost, která se rozhodně nedala prognózovat a předtočit.

Psychiatrička Džamila Stehlíková však informace z „generála“ bere zcela vážně. Dokonce jej označuje za velký telegramový kanál. „Regionální elity se připravují na rozpad Ruska, který by mohl začít po smrti Putina. Šéf Čečenska Kadyrov vytváří jednotky pro boj s FSB. 100x nebezpečnější je Tatarstán: má zdroje a elity na to, aby vyhlásil nezávislost na Moskvě. Ruská armáda je na Ukrajině,“ uvedla v sobotu Džamila Stehlíková na sociální síti X.

Dnes odpoledne opět upozornila na další zprávu zveřejněnou na telegramovém kanálu General SVR stále tvrdící, že Vladimir Putin je skutečně mrtev, ale Rusko se snaží tuto informaci před světem ututlat. „Velký ruský telegramový kanál ‚General SVR‘ tvrdí, že Putinova smrt je státní tajemství, na jeho místo nastoupil jeho dvojník. V Rusku došlo ke státnímu převratu. Moc údajně přešla do rukou šéfa bezpečnostní rady Patruševa. Probíhají jednání o konečném složení budoucí vlády v Rusku,“ cituje text z telegramu General SVR psychiatrička.

 

 

Už loni v dubnu Džamila Stehlíková, která má v oblibě dělat diagnózy na dálku, tvrdila, že Putin má rakovinu štítné žlázy. „Yep, Putin má rakovinu štítné žlázy, která byla diagnostikována až v roce 2016; léčí ho best in Russia chirurg na rakovinu štítné žlázy Jevgenij Selivanov,“ poznamenala Stehlíková. „Putin měl problémy s hlasivkami už od r. 2014, je pozorován ORL. Peskov vše popírá, jak to umí jen mluvčí orientálních despotů,“ dodala tehdy Stehlíková.

Pro CNN Prima NEWS uvedla, že kdyby Putin, který má podle ní rakovinu, nebyl prezident, už by nebyl naživu. „Poslední vyšetření ukazují, že má vedle sebe onkologa a skupinu neurochirurgů, takže se spekuluje také o rakovině míchy. Když se na Putina dívám, nevypadá jako v posledním tažení. Politici vzácně umírají u moci. Strašně jim pomáhá, že ji mají,“ uvedla ve vysílání CNN Prima NEWS Stehlíková loni v dubnu.

Vladimíra Putina pohřbila už minulý týden. Když její tvrzení bylo vyvráceno, odepsala na síti X „každopádně je to velmi, velmi dobrá zpráva, i když to nebude pravda“.

Jak ParlamentníListy.cz informovaly, Stehlíková, která se prezentuje svým titulem a odborností v oblasti psychiatrie, se v minulosti vyjadřovala i ke zdravotním problémům současné hlavy státu Česka. V době vážných zdravotních problémů prezidenta při sestavování vlády na podzim 2021 například prohlásila, že abstinence Miloše Zemana v nemocnici vedla k náběhu na delirium tremens, což mělo také jeho léčbu v září v Ústřední vojenské nemocnici prodloužit. „Lze předpokládat, že důvodem hospitalizace byl metabolický rozvrat v rámci alkoholické jaterní cirhózy,“ uvedla také a zauvažovala o psychóze, která alkoholové delirium často provází, ale i o poškození mozku. Kvůli svým výrokům psychiatrička čelí žalobě.

Kritizovala také to, že se pravidelně neschází lékařské konzilium k posouzení Zemanova zdravotního stavu. „Pan prezident není zdráv, to vidí každý laik na první pohled. Přece nejde takhle se starat o hlavu státu. Soud otevře lidem oči, že to není v pořádku. Jde mi o to, abychom neopakovali stejné chyby. To, jak dopadnu já, je mi jedno,“ uvedla tehdy pro iDNES.cz.

Psychiatrička Stehlíková byla také jednou z těch, od které na podzim 2021 získal psychiatrické posouzení Andrej Babiš mladší. Ten lékařskou zprávu, v níž stálo, že mu nic nebrání k účasti ve vyšetřování kauz spojených s jeho otcem Andrejem Babišem, poté předal policii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …