Putin zvedl Fialovi preference

01.03.2022 12:10

Společnost SANEP uveřejnila předvolební průzkum. Pokud by se volby konaly v únoru 2022, vyhrálo by je hnutí ANO Andreje Babiše se ziskem 28,7 procent hlasů. Šéf ODS a současný premiér Petr Fiala by s ODS získal 17,3 procenta hlasů, což je oproti minulému měsíci o 2,6 procenta více. Třetí by skončil Tomio Okamura z SPD s 11,2 procenty hlasů. Lidovci, ČSSD i komunisté by stáli mimo Sněmovnu. Průzkum se konal 24. až 28. února, tedy již po Putinově invazi na Ukrajinu.

Putin zvedl Fialovi preference
Foto: Screen: CNN Prima News
Popisek: Premiér Petr Fiala (ODS) v pořadu Partie.

Je tu další z řady předvolebních průzkum. A stejně jako ty předchozí, i tento ukázal, že by volby vyhrálo hnutí ANO Andreje Babiše se ziskem 28,7 procenta hlasů. V říjnových volbách do Sněmovny Babišovo hnutí získalo 27,1 procenta hlasů. Druhá ODS by získala 17,3 procenta hlasů.

Anketa

Prožije český národ na území svého státu rok 2022 v míru?

52%
36%
12%
hlasovalo: 38559 lidí

Pokud by se sečetly předpokládané volební zisky ODS, lidovců a TOP 09, tedy stávající vládní koalice SPOLU, koalice by získala 28,3 procenta hlasů - ODS se 17,3 procenty hlasů, TOP 09 se ziskem 6,4 procenta hlasů a KDU-ČSL se ziskem 4,6 procenta hlasů. Samostatně by lidovci vypadli ze Sněmovny. Ve volbách z října 2021 získala koalice 27,8 procenta hlasů.

Druhá opoziční strana SPD by získala 11,2 procenta hlasů.

Hnutí STAN by získalo 9,5 procenta hlasů a Piráti 5,2 procenta hlasů. Samostatně by tak Piráti jen těsně pronikli do Sněmovny. V koalici se STAN by získali 14,7 procenta hlasů. V říjnových volbách v loňském roce získala tato koalice 15,6 procenta hlasů.

Podle tohoto průzkumu by mimo Sněmovnu zůstali vedle lidovců i sociální demokraté se ziskem 3,7 procenta a komunisté by získali už jen 2,4 procenta hlasů, Zelení by získali 1,2 procenta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…