Putinův strašák: Rusko prý vyvine tak příšernou zbraň, že si na něj nikdo netroufne. Ne, nebavíme se o atomu

18.06.2015 15:00

Rusko by mohlo v budoucnu vyvinout novou geofyzikální megazbraň, která by představovala asymetrickou reakci na obnovenou konfrontaci mezi Ruskem a USA, napsal v březnu 2015 předseda Akademie geopolitických problémů Konstantin Sivkov. Megazbraň by „vyloučila jakoukoliv hrozbu rozsáhlé války proti Rusku, dokonce i v případě absolutní převahy protivníka v tradičních systémech porážky“. Sivkov dále napsal, že novou megazbraň by mohlo mít Rusko v dispozici mezi roky 2020-25 s tím, že na ní ruští vědci údajně pracují.

Putinův strašák: Rusko prý vyvine tak příšernou zbraň, že si na něj nikdo netroufne. Ne, nebavíme se o atomu
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin, prezident Ruské federace

Podle jeho analýzy si současná reálná situace Ruska žádá investici do inovativního vojenského potenciálu, protože v daný moment mají země NATO a s nimi také USA nad Ruskem technologickou, inovační i ekonomickou převahu. Rusko je v nové studené válce podle něj v nevýhodě. Hlavním cílem geofyzikální megazbraně má být zaručení zadržení protivníka, respektive jeho zastrašení, protože takový systém bude garantovat jeho celkové zničení.

Megazbraň má fungovat na principu využití geofyzikálních charakteristik USA (a Ruska), což by znamenalo využít, respektive iniciovat pomocí zaměřených výbuchů katastrofické geofyzikální procesy – jako je například úder do sopky v Yellow Stone, který by vedl k mocné erupci této sopky. Další možností je rozpoutání tsunami pomocí cílených podmořských explozí. Obojí by mělo katastrofické důsledky pro USA ale i další země světa, částečně i pro Rusko. Bude se jednat o zcela čistou zbraň, po které nenastoupí jaderná zima, ale „takový úder bezpochyby způsobí tektonickou aktivitu v celém regionu a je možné, že povede k erupci sopky v Yellow Stone. Zpětná vlna smyje Evropu. To znamená blok NATO“, napsal Sivkov s tím, že první vlna tsunami by zničila USA, ale katastrofa by se dotkla některých regionů Ruska. V jejím důsledku by prý „nebylo žádné západní civilizace“.

Čas, který je potřeba na vyvinutí munice potřebných kalibrů může trvat podle odborníků mezi 5–6 a 10–12 roky, tvrdí Sivkov. Podle jeho názoru je možné potřebnou munici transportovat k místu určení různými způsoby: například na monoblocích těžkých balistických raket spolu s raketami zabezpečení, které mohou překonat i systémy protiraketové obrany, či na ponorkách typu Tajfun. Jak Sivkov píše, tento způsob představuje zaručenou, ale levnou apokalypsu.

Sivkov je poněkud bizarními návrhy proslulý. Nedávno třeba ,,nadnesl", aby Rusko jadernými zbraněmi odpálilo vulkán v Yellowstonu nebo zasáhlo zlom San Andreas. To by prý zcela vyhubilo Ameriku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vss

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…