Rada pro výzkum je kompletní, vláda schválila devět nových členů

11.09.2014 11:15

Vláda ve středu pozdě večer schválila jmenování devíti nových členů do Rady pro výzkum, vývoj a inovace. Rada je tak kompletní, sedmnáctičlenná. Její první zasedání je naplánováno na 16. září. V tiskové zprávě o tom informoval Úřad vlády.

Rada pro výzkum je kompletní, vláda schválila devět nových členů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Váha s léky

Novými členy jsou například Pavel Baran z Filozofického ústavu Akademie věd, Petr Dvořák z Biologického ústavu Masarykovy univerzity nebo předseda Asociace malých a středních podniků Karel Havlíček. Dalšími členy se stali ekonom institutu IDEA při CERGE-EI Štěpán Jurajda, Jan Konvalinka z Ústavu organické chemie a biochemie, Jaroslav Machan z technického vývoje Škody Auto, náměstek vicepremiéra pro výzkum Arnošt Marks, ředitelka Ústavu experimentální medicíny Akademie věd ČR a senátorka Eva Syková a přednosta kliniky hepatogastroenterologie Institutu klinické a experimentální medicíny Julius Špičák.

Rada pro výzkum, vývoj a inovace je odborným a poradním orgánem vlády. Zabezpečuje zejména přípravu Národní politiky výzkumu, vývoje a inovací, hodnotí výsledky výzkumných organizací a zpracovává priority aplikovaného výzkumu, vývoje a inovací České republiky.

Počátkem července kabinet skoro polovinu rady odvolal. S obměnou počítal vicepremiér pro oblast vědy Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL) už při svém nástupu do funkce. V červenci tento krok vysvětlil mimo jiné snahou doplnit do rady osobnosti, které tam podle vlády dosud chyběly. „Chceme, aby složení bylo vybalancováno mezi poskytovateli, mezi obory, ale i teritoriálně, velikostně, sektorově. A také bychom chtěli, aby rada více umožnila propojení vědy a byznysu, kde jsou velké deficity," řekl tehdy LN Bělobrádek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…