Radek John: Co to blábolíš, Škárko. 150 tisíc jsem od Bárty nedostával

06.03.2012 7:24

Předseda Věcí veřejných rezolutně popírá, že by dostával za předsednickou funkci 150 tisíc, jak před soudem tvrdí jeho bývalý stranický kolega Jaroslav Škárka. Se stejnou razancí pak popírá, že by rozjezd nejmenší vládní strany sponzorovali údajní kmotři Janoušek a Hrdlička. Je to nesmysl a čím víc jich Škárka před soudem řekne, tím víc klesne jeho důvěryhodnost. John toto přesvědčení vyjádřil v rozhovoru pro dnešní Právo.

Radek John: Co to blábolíš, Škárko. 150 tisíc jsem od Bárty nedostával
Foto: Repro TV Prima
Popisek: Radek John burácí v nedělní Partii na Primě

Radek John (VV) tvrdí, že Škárka před soudem jen blábolí. Sto padesát tisíc korun měsíčně prý nikdy nedostával. Stejně tak by mohl Škárka tvrdit, že předseda dostával milion.  „To je velký blábol, který Škárka zkusil před čtyřmi měsíci, a vůbec se to neujalo. Tak to zkouší znovu. Taky by mohl říct 300 tisíc, pět set nebo milión.“

Jediné poctivé Věci veřejné

Šéf nejmenší vládní strany ovšem podobná prohlášení v zásadě vítá, protože se alespoň ukáže pravda. Dodává k tomu však, že by byl mnohem raději, kdyby se před soudem řešily důležitější věci, jako je rozkrádání veřejných peněz.  Šéf VV v této souvislosti zdůrazňuje, že nejmenší vládní strana je jediným parlamentním uskupením, které nekradlo peníze ze státního rozpočtu, a proto bylo třeba připravit komplot, který veverky odstraní.

„Věci veřejné byla jediná strana, která nekradla peníze ze státního rozpočtu, tak ji bylo třeba zlikvidovat jinak, pomocí slabých článků ve straně. A to se provedlo, pracovalo se na tom několik měsíců a teď je to třeba rozkrýt. To jsou věci, které vědí jednotliví svědci, to jsou věci, které víme my. Tak ať to ví celý národ,“ zdůrazňuje John.

Vyjadřuje se také k náladě ve straně. Prý je dobrá, protože se všichni těší, až vše vyjde najevo a všichni se budou moci věnovat důležitějším věcem. Závěrem šéf VV zalitoval jen toho, že cesta k soudu trvala skoro celý rok.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…