Radní Tomáš Kňourek k situaci v ČRo: Jde o kvílení sektářů z Kavčích hor a Karlína. To už je klasický kolorit

21.12.2018 18:03 | Zprávy

Skutečnost, že generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral na návrh ředitele Programu Českého rozhlasu Ondřeje Nováčka neprodloužil smlouvu šéfredaktorovi Vltavy Petru Fischerovi, vyvolala obrovskou mediální nevoli. Máme k dispozici stanovisko Rady odborové základní organizace pracovníků Českého rozhlasu k dění v Českém rozhlase, které varuje před údajnou vážností celé situace.

Radní Tomáš Kňourek k situaci v ČRo: Jde o kvílení sektářů z Kavčích hor a Karlína. To už je klasický kolorit
Foto: Archiv TK
Popisek: Tomáš Kňourek, člen Rady Českého rozhlasu

„Respektujeme právo generálního ředitele vybírat si své spolupracovníky. Ovšem neprodloužení smlouvy šéfredaktorovi stanice Vltava, které mu bylo oznámeno jen necelé tři týdny před jejím vypršením, považujeme za nestandardní postup, a to u jakéhokoliv zaměstnance Českého rozhlasu. V případě šéfredaktora celoplošné stanice navíc tento krok vyvolává pochyby o dalším směřování dané stanice a vyvolává nejistotu v jejích zaměstnancích,“ stojí v prohlášení Rady odborové základní organizace pracovníků Českého rozhlasu k dění v Českém rozhlase, které mají ParlamentníListy.cz k dispozici.
 
 
To ovšem není jediná kritika. „Změna ve vedení Vltavy nebyla komunikačně zvládnuta. Argumenty pro odchod šéfredaktora Vltavy, které byly uvedeny v tiskovém prohlášení vedení ČRo, nezněly přesvědčivě ani zaměstnancům rozhlasu, ani kulturní veřejnosti, což poškozuje dobré jméno Českého rozhlasu. Vedení Českého rozhlasu se rozhodlo obsadit post šéfredaktora Vltavy na základě interního výběrového řízení. Nepovažujeme tři týdny za adekvátní dobu pro přípravu dlouhodobé koncepce jedné z klíčových stanic Čro. Během roku 2018 provedlo vedení ČRo řadu nekoncepčních a problematických rozhodnutí, která zásadním způsobem zhoršila atmosféru v rozhlase,“ stěžují si odbory.
 
 
Vzhledem k tomu, že v závěru stanoviska stojí výzva pro vedení Českého rozhlasu a jeho Radu, aby se vážností celé situace jejich zástupci zabývali, jsme se zeptali na názor tiskového mluvčího Rady Miroslava Dittricha. Ten ovšem jakékoli odpovědi nebyl schopen. Zřejmě už si vybírá vánoční volno. 
 
Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…