Radnicí v Rýmařově na Bruntálsku otřásl výbuch, policie zadržela jednoho člověka, kterého prověřuje

09.04.2019 22:55

Radnicí v Rýmařově na Bruntálsku otřásl dnes okolo 17:00 výbuch. Při explozi nebyl nikdo zraněn. Večer policisté na svém Twitteru oznámili, že zadrželi člověka, kterého v souvislosti s výbuchem prověřují. Rýmařovský starosta Luděk Šimko řekl ČTK, že v budově v době výbuchu bylo několik lidí, nikdo na radnici ani v jejím okolí ale při výbuchu nebyl zraněn. Uvedl, že podle nepotvrzených informací někdo na radnici přinesl výbušné zařízení.

Radnicí v Rýmařově na Bruntálsku otřásl výbuch, policie zadržela jednoho člověka, kterého prověřuje
Foto: wikimedia.org/Martin Kotačka
Popisek: Rýmařov

Policejní mluvčí Pavla Jiroušková potvrdila pouze výbuch na radnici. „V tuto chvíli probíhá ohledání místa činu, zajišťování stop a další procesní úkony,“ řekla mluvčí.

„Co mám informace, tak ještě v objektu byli tři lidé. V celém spodním patře to rozbilo okna, vyvalilo okenice, takže jsem rád, že se nikomu nic nestalo,“ řekl starosta Šimko. Radnice bude ve středu uzavřená.

Výbuch na radnici zažili v roce 2005 v Havířově. Krátce po poledni 10. prosince 2005 otřásla budovou exploze, když neznámý člověk na toaletách odboru sociálních věcí zapálil papír a do ohně vložil tlakovou nádobku blíže neurčeného spreje. Nikdo nebyl zraněn, škody byly nepatrné.

S Havířovem je také spojena jedna z největších tragédií na radnicích. V září 2006 zde bývalý ředitel Technických služeb Havířov Pavel Slíva během zasedání havířovského městského zastupitelstva zastřelil ekonomického náměstka primátorky Martina Balšána (ČSSD). Krátce předtím zastřelil v Ostravě pětapadesátiletou advokátku Ivanu Kabzanovou, která technické služby zastupovala. Po druhé vraždě se Slíva sám zabil. Slíva pravděpodobně střílel kvůli sporu o cenu akcií TSH, jež získal ještě jako ředitel společnosti.

Fyzické útoky na představitele obcí nejsou ojedinělé. Například v prosinci 2017 zaútočil muž sekerou a nožem na starostu Jistebnice na Táborsku. Napadený starosta skončil v nemocnici, útočník ve vazbě. V únoru 2013 provoz registru vozidel v budově říčanské radnice narušil incident, při němž jeden z klientů napadl pracovnici za přepážkou a poté i přivolaného strážníka. Žena utrpěla lehké zranění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…