Rady ministrů v Rakousku se místo Hamáčka zúčastní náměstek

10.07.2018 17:06

Neformálního setkání Rady pro spravedlnost a vnitřní věci v Innsbrucku se tento týden místo ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) zúčastní jeho náměstek pro vnitřní věci Jiří Nováček. Na dotaz ČTK to dnes uvedla mluvčí ministerstva Marika Vitnerová. Hamáček, který byl zároveň pověřen vedením české diplomacie, bude spolu s premiérem Andrejem Babišem na summitu Severoatlantické aliance v Bruselu.

Rady ministrů v Rakousku se místo Hamáčka zúčastní náměstek
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Jan Hamáček.

Summit NATO se uskuteční ve středu a ve čtvrtek, setkání ministrů vnitra a spravedlnosti ve čtvrtek a v pátek. „Za Českou republiku se ve čtvrtek zúčastní Jiří Nováček, první náměstek pro vnitřní věci ministra vnitra,“ sdělila Vitnerová. Ve čtvrtek se bude podle mluvčí na setkání ministrů jednat například o ochraně evropských hranic, azylovém systému nebo policejní spolupráci. V pátek se budou řešit témata z oblasti justice.

Rada pro spravedlnost a vnitřní věci (Justice and Home Affairs Council) je složená z ministrů spravedlnosti a vnitra členských států EU, podle webu Ministerstva vnitra zasedá obvykle čtyřikrát za předsednictví v Bruselu nebo v Lucemburku, jednou během každého předsednictví se koná také neformální jednání v předsednické zemi, kterou je nyní právě Rakousko. Podle tématu, které se projednává, se jednání účastní ministři spravedlnosti nebo vnitra.

Zasedání nejvyšších představitelů států a vlád zemí NATO v Bruselu se bude zabývat aktuálními bezpečnostními výzvami včetně vztahů s Ruskem, sdílením obranných výdajů, modernizací a reformou velitelské struktury NATO i jejím dalším rozšiřováním. Šéfové vlád a prezidenti proberou také pomoc partnerům Aliance v budování obranných kapacit pro boj proti terorismu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …