Rajchl „chválil“ Pavla: Dobře školený, lže profesionálně. Nehne brvou, i detektorem by prošel

10.07.2023 16:09

MONITORING SÍTÍ Šéf strany PRO Jindřich Rajchl se ve svém pravidelném vysílání věnoval například minulosti nového prezidenta Pavla. Prohlásil, že bývalý rozvědčík lže profesionálně. „Je vidět, že je v tom školený, opravdu ani nemrkne brvou, myslím, že by i prošel detektorem lži, protože evidentně to školení z té vojenské kontrarozvědky má perfektní. A já prostě nedokážu tohle pochopit, jak člověk, který může někoho jiného obvinit ze lži a naprosto flagrantně, hloupě lhát o své minulosti,“ vyjádřil se. A hodnotil i setkání hlavy státu s prezidentem Zelenským.

Rajchl „chválil“ Pavla: Dobře školený, lže profesionálně. Nehne brvou, i detektorem by prošel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jindřich Rajchl

Anketa

Vadí vám, že ČT vysílá „komunistické“ seriály jako Chalupáři nebo Nemocnice na kraji města?

6%
90%
hlasovalo: 25766 lidí
Úvodem svého vysílání se Jindřich Rajchl zaměřil na prezidenta Petra Pavla, který podle něj lže ohledně své minulosti. „Ten člověk je profesionální lhář. Je vidět, že je v tom školený, opravdu ani nemrkne brvou, myslím, že by i prošel detektorem lži, protože evidentně to školení z té vojenské kontrarozvědky má perfektní. A já prostě nedokážu tohle pochopit, jak člověk, který může někoho jiného obvinit ze lži a naprosto flagrantně, hloupě lhát o své minulosti. A máme ho prezidentem. Ti lidé jsou opravdu schopni uvěřit těm médiím absolutně cokoliv, cokoliv ta média jim nacpou, tak oni prostě spolknou, a budou věřit, že to je ten strašně čestný, upřímný člověk, protože prostě prý výborně vypadá. To asi můžou posoudit ženy, ale za sebe musím říct, že člověk, který opravdu otevřeně lže o své minulosti a ještě ke všemu potom přijde a řekne, že to nikdy neskrýval, tak nemá co být naším prezidentem, je to skutečně ostuda," sdělil Rajchl. 

Rajchl se však ve svém vysílání zaměřil zejména na návštěvu ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského v Praze. „Narychlo jsme tady zjistili, že přiletí pan Zelenskyj. Celá ta návštěva za mě je naprosto k ničemu, úplně hloupé PR pro ty naše vládní politiky, kteří se předhánějí v tom, jak budou fantastičtí a jak se budou producírovat vedle pana Zelenského. On přiletěl z Bulharska, kde byl rovněž žebrat o peníze, o zbraně. Bulharský prezident ho odkázal do patřičných mezí, řekl mu, že to nebude podporovat a řekl jednu krásnou větu: Tato válka nemůže být vojensky řešena, z vaší strany, pane Zelenskyj. A tak to přesně je. To je to, co tvrdíme od začátku. Je to prostě naivita. Takové to hurá, křičení, že my to všechno zvládneme. Podívejte se na frontu, co se tam děje. Rusové se opevnili, celá ta protiofenziva absolutně nefunguje a jenom tam dnes a denně přichází Ukrajinci o stovky a stovky svých lidí. Zbytečně se prolévá krev úplně k ničemu, protože stejně to nepovede k žádnému drtivému vítězství či k čemukoliv dalšímu. Naopak, k čemu to může vést a už o tom hovořil Medveděv, hovořil o tom Trump, že je tady významná hrozba třetí světové války," poznamenal Rajchl.

„A ta eskalace, k ní může dojít každou chvíli. Příští týden máme summit ve Vilniusu. Já jsem velmi zvědav, s čím tam zase přijdou. Protože už se opravdu obávám, jaké ještě hloupé nápady tam můžou vyplodit. A nejhorší na tom je, že my jsme teď v situaci, že ani jedna strana si nemůže moc dovolit prohrát. Putin v žádném případě ne," dodal.

Zelenskyj podle něj přijel do Česka, kde jsme mu vše naslibovali. „Zjistili jsme, že jsme investovali desítky a desítky miliard do zbraní na Ukrajině. Bůhvíkde jsou, jak říkal Viktor Orbán: Nedám dál ani korunu, dokud nám neukáže Ukrajina, za co ty peníze utratila. To prostě nikdo neví," sdělil Rajchl, že nemáme žádné vyúčtování a že na místo proudí desítky miliard z našich peněz. 

Rajchl se následně rozhorlil nad tím, že další podpora Ukrajiny by měla být z peněz těch, kteří tak chtějí. „My nechceme podporovat válku. Umírají kvůli tomu lidé a hrozí tady eskalace toho konfliktu. Opravdu je to zásadní věc a vidíte, že bulharský prezident zcela jasně řekne: Ne, nedávám nic, protože je to zbytečné. A nebudu oslabovat svoji vlastní zemi. To je člověk, který hájí svoji vlastní republiku," podotkl. 

„Horší také je to, že jsme z našeho vládního speciálu udělalo aerotaxi pro pana Zelenského a vozíme ho po celé Evropě, doletělo se s ním do Turecka, aby tam mohl vyjednávat s Erdoganem, tam dokonce ten vládní speciál naložil ty zajatce, kteří bránili Azovstal. Což tedy, musím říct korektně, to je podle mého názoru větší odpovědnost Erdogana, protože podle mého názoru to byl hlavně on, kdo porušil tu dohodu, jelikož tam došlo k výměně zajatců mezi Ruskem a Ukrajinou, s tím, že podmínkou té dohody bylo, že ukrajinští příslušníci pluku Azov zůstanou v Turecku do skončení války. A jestliže je Erdogan vydal, to je jeho problém. To, že my to vozíme speciálem, tak zase jenom ze sebe děláme naivní hlupáky, to asi nemá cenu dál moc rozebírat, ale tady je to spíš problém Erdogana," sdělil Rajchl a ptá se, kolik to všechno stálo.

„Vidíte, jak plýtváme penězi horem dolem. Kdyby se ty peníze vzaly a koupily se za to vody, koupilo se za to jídlo, léky, obvazové materiály a dovezlo se to na východ Ukrajiny, neřeknu ani popel. Tam ti lidé skutečně trpí a myslím si, že je naší povinností je podpořit a pomoci jim, aby tam zbytečně neumírali. Ale to, že my dáme vládní speciál k dispozici ukrajinskému prezidentovi, aby si on létal po celé Evropě a dojednával si svoje... žebrák tour, jak se tomu říká mezi lidmi, tak to je něco, co je z mého pohledu absolutně neodůvodnitelné. Proč my to děláme, z jakého důvodu?" ptal se. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Naši politici ztratili rozum, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJája Koon , 10.07.2023 17:19:14
Naši politici ztratili rozum, nelezou do zadku jenom USA, ale i zelénému létajícímu somrákovi. Bude to trval léta, než napravíme, co tito troubové pokazili!

|  15 |  0

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…