Rakušanovy „kontakty“: Prohnilé hnutí... Kluci, co spolu chodí do hospody. Polčák, Redl, mrtvý Michalik...

01.10.2023 5:32 | Komentář

Mafiána z vás nedělá žádný přístroj, ale vaše kontakty, tvrdí ministr vnitra a předseda hnutí STAN Vít Rakušan. Podle politologa Lukáše Jelínka i bývalého premiéra Jiřího Paroubka je to ale právě Rakušanovo hnutí, jehož kontakty jsou už mnoho let velmi problematické a směřují až do vyloženého podsvětí. Připomeňme si tedy, kdo všechno se za ty roky motal kolem hnutí starostů, kteří se rozhodli dobýt Prahu a parlament.

Rakušanovy „kontakty“: Prohnilé hnutí... Kluci, co spolu chodí do hospody. Polčák, Redl, mrtvý Michalik...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Projednávání úsporného balíčku na schůzi sněmovny ve druhém čtení trvá již třetí den

„Ty máš krypťák, on má krypťák, tak já vás propojím.“ Politickými debatami po celý týden zněla hláška z odposlechů trestně stíhaného podnikatele Redla, ústřední postavy korupční kauzy Dozimetr.

Aféra ožila, když se zjistilo, že přístroj pro konspirační komunikaci dostal i předseda STAN a ministr vnitra Vít Rakušan. Ten měl telefon vybavený příslušnou aplikací přijmout od Stanislava Polčáka, který měl s Redlem být v blízkém kontaktu a na stranické funkce kvůli tomu rezignoval už v loňském roce.

Místopředseda hnutí Petr Gazdík kvůli tomuto přístroji v loňském roce rezignoval na funkci ministra školství. Nyní se podobné podezření začalo vznášet nad předsedou Rakušanem, který je navíc ministrem vnitra, disponujícím informacemi v režimu utajení.

Rakušan nejprve vysvětloval, že se obával odposlouchávání ze strany bezpečnostní divize společnosti Agrofert, později přišel s verzí, že telefon daroval dětem na hraní.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Rakušan je největší ostudou této vlády., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusevomen , 01.10.2023 9:49:13
Všechny kauzy se točí okolo jeho osoby, nebo blízkých spolupracovníků a on dál zůstává ministrem vnitra, což je přinejmenším k zamyšlení. Pan premiér mu radši "věří", než by riskoval rozpad koalice, nebo má jiné důvody? Někomu stačí k odvolání svědek na svatbě, u druhého nevadí ani šifrované telefony, používané v okruhu mafiánů.

|  10 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…