Rampula skončil. Co bude s podezřelými kauzami dál? Zeptají se dnešní OVM

17.06.2012 7:22

Někdejší šéf pražského vrchního zastupitelství Vlastimil Rampula si vysloužil přezdívku „zametače“ kauz. Dojde k jejich dořešení poté, co Rampula musel z rozhodnutí soudu ve své funkci skončit? A kdo ho nahradí? Mohla by to být ústecká státní zástupkyně Lenka Bradáčová, která odstartovala kauzu Davida Ratha? To jsou jen některé z dotazů, které zazní v nedělních Otázkách Václava Moravce.

Rampula skončil. Co bude s podezřelými kauzami dál? Zeptají se dnešní OVM
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Moravec před začátkem vysílání

Dosavadní pražský vrchní státní zástupce Vlastimil Rampula musel z rozhodnutí Nejvyššího správního soudu skončit ve funkci. O jeho odchod z pozice usiloval ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (ODS), který Rampulu obviňoval z toho, že zdržoval vyšetřování velkých korupčních kauz, např. problematického pronájmu stíhaček Gripen. Co bude s touto kauzou dál? Nejen na to odpoví v dnešních Otázkách Václava Moravce České televize Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman.

Fungování státních zastupitelství a evropské dotace

Kdo nahradí Rampulu ve funkci nebo jak by bylo dobré zreformovat státní zastupitelství, to jsou jen některé z otázek, které zazní ve dnešních OVM. Spolu se Zemanem v první hodině pořadu do studia zavítají předseda Nejvyššího správního soudu Josef Baxa a senátor Miroslav Antl (ČSSD).

Ve druhé hodině pořadu bude hlavním hostem ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský (LIDEM), který bude řešit otázku čerpání evropských dotací. Čerpání peněz plynoucích z EU se vládě premiéra Petra Nečase (ODS) dvakrát nedaří a média již delší čas spekulují o tom, o kolik peněz Česko nakonec přijde.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…