Rána Slonkové z tisku: Nejdůležitější reportáž českých dějin? Něco tady šeredně smrdí

08.12.2018 14:59

Komentátor Lidových novin Petr Kamberský se ve svém sloupku vyjádřil k tomu, jak hnutí ANO Andreje Babiše rostou preference. „A analytici přicházejí s tezí ‚skandály Babišovi pomáhají, místo aby mu škodily‘. Dovolím si oponovat. Únos syna nebyl – na rozdíl od dotací pro Čapí hnízdo nebo korunových dluhopisů – skandálem Andreje Babiše, ale skandál médií,“ poznamenal Kamberský.

Rána Slonkové z tisku: Nejdůležitější reportáž českých dějin? Něco tady šeredně smrdí
Foto: screen: ČT24
Popisek: Andrej Babiš na tiskové konferenci.

Úvodem svého komentáře se rozhodl věnovat kauze, kterou rozpoutal server Seznam Zprávy, jenž přinesl reportáž se synem Andreje Babiše. „Velká část lidí byla na základě jedné ‚dokumentární detektivky‘ přesvědčena, že Andrej Babiš mladší žádnou vážnou nemocí netrpí (byl přece pilotem); zprávu o jeho zdravotním stavu že zfalšovala politička ANO, jakási Protopopová; junior že je důležitý svědek, jehož otec nechal unést na Krym, aby jej skryl před policií, aby dotyčný nemohl vypovídat v kauze Čapí hnízdo,“ zmínil Kamberský s tím, že v průběhu času se ukázalo, že všechna „fakta“ a obvinění vycházely z jednoho zdroje. 

Anketa

Jak jste spokojeni s vládnutím koaliční vlády hnutí ANO a ČSSD?

hlasovalo: 16691 lidí
„Člověk nemusí mít vysokou školu mediálních studií, aby pochopil, že tady něco šeredně smrdí. Šokující je, že toto prohlédnutí udělal lid prostý, ale novinářská obec dále mudrovala o ‚nejdůležitější reportáži českých dějin‘,“ zmínil Kamberský. 

Podle jeho slov stále nevíme, jaký je stav Andreje Babiše juniora dnes, ani to, zda byl junior v Rusku dobrovolně, zda tam nebyl vmanipulován, zavlečen či dokonce unesen. „Stále nevíme, proč policie vyšetřovala podezření z únosu tak laxně. Ale víme stoprocentně, že mnohé informace zveřejněné v dokumentární detektivce nejsou pravdivé a jiné že jsou silně rozporované,“ dodal. 

„Až se ukáže nějaký ‚obyčejný skandál‘, tedy že Andrej Babiš bije ženu, nezvládá rozpočet nebo docela obyčejně krade, preference mu budou padat. Dělo se tak vždycky. Ale pokud se jej někdo pokouší odstřelit skrze jeho nemocného potomka, není divu, že to voliče vybudí,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…