Randák zveřejnil výplatnici Nagyové, tvrdí premiér. Prý lže

05.11.2012 19:55

V kauze Karla Randáka a bývalé pracovnice Úřadu vlády, kteří jsou obviněni kvůli úniku výplatnic premiérovy pobočnice Jany Nagyové, se po několika dnech ukazuje, že někdo lže. Premiér Petr Nečas do policejního protokolu uvedl, že to byl Randák, kdo distribuoval mezi novináře výplatnici Nagyové se záznamem o jejích obřích odměnách. Odkazoval se přitom na údajná tvrzení vlivného novináře Istvána Léko. Ten to popřel.

Randák zveřejnil výplatnici Nagyové, tvrdí premiér. Prý lže
Foto: red
Popisek: Karel Randák má v Nadačním fondu proti korupci na starosti vyšetřování

„Premiér uvedl, že někdy kolem měsíce března 2012 mu na schůzce v Kramářově vile sdělil redaktor István Léko, který byl na schůzku premiérem pozván poté, co napsal článek na serveru Česká pozice týkající se vrchní ředitelky Kabinetu předsedy vlády, že výplatní pásky vrchní ředitelky Kabinetu předsedy vlády mu nabízel a rovněž ukazoval Karel Randák, který ho navštívil s tím, že pro něj něco má. Ištván Léko výplatní pásky odmítl," citoval Insider text obvinění.

Jenže Léko takovou interpretaci schůzky kategoricky popřel. „Randák mi nic nenabízel…to není pravda…nemohl jsem tedy žádné výplatnice odmítnout, protože mi nebyly nabízeny," reagoval Léko. Potvrdil sice, že jej premiér pozval do Kramářovy vily, kde se bavili i o výplatnicích Jany Nagyové, Nečasovu interpretaci rozhovoru - tak jak je uvedena v protokolu - ale odmítá. „S Nečasem jsem se potkal, ale jestli si z našeho rozhovoru vydedukoval, že mi něco řekl Randák, tak to je jeho problém," dodal Léko, jehož server Česká pozice dlouhodobě spolupracuje s Nadačním fondem proti korupci, za který ještě donedávna vystupoval právě Randák.

Zhruba stejnou verzi příběhu výplatnic, jak ji popisuje dnes, István Léko zveřejnil už v lednu poté, co se odměny Nagyové objevily v médiích. Tehdy na stránkách České pozice napsal: „Již v prosinci loňského roku jsme obdrželi  informaci o výši odměn šéfky premiérova kabinetu, a to dokonce s tím, že kopie výplatní pásky jsou již dávno pořízeny. A proč jsme to nezveřejnili? Protože nám dokumenty nebyly poskytnuty! Dostal to někdo jiný."

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…