Ransdorf vyzval Filipa k rezignaci. Server zjišťoval, co na to ostatní komunisté

31.12.2015 13:39

Poté, co komunistický europoslanec Miloslav Ransdorf v rozhovoru pro LN ostře zkritizoval stranického předsedu Vojtěcha Filipa, zjišťoval sesterský server Lidovky.cz názory některých komunistických funkcionářů, co si o kritice myslí. Osloven byl i Josef Skála, který bude na květnovém sjezdu KSČM protikandidátem Vojtěcha Filipa na předsedu strany.

Ransdorf vyzval Filipa k rezignaci. Server zjišťoval, co na to ostatní komunisté
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Ransdorf si ve zmíněném rozhovoru mimo jiné rýpnul do svých stranických kolegů kvůli současnému kurzu strany. „Z mého pohledu je současná KSČM součástí establishmentu“, uvedl. Ostré kritiky neušetřil ani kolegu Jiřího Dolejše a zejména pak předsedu Vojtěcha Filipa. Ten by měl podle něj odejít z funkce. „Rozhodně z hlediska vzdělanosti a osobnostního formátu stojí Josef Skála výš než Vojtěch Filip,“ uvedl Ransdorf.

Celý text je ZDE

Místopředseda KSČM Jiří Dolejš si myslí, že Ransdorf by se nyní měl soustředit na svou obhajobu a očištění své osoby ve švýcarské kauze. „Pokud má volnou kapacitu na to, aby se věnoval budoucnosti naší strany, tak je samozřejmě vítáno každé rozumné doporučení, zejména pokud jde o nápady programového typu. On je nepochybně intelektuál, který by mohl přijít s nějakým programovým podnětem. Ten jsem ale bohužel nezaznamenal. Pokud chce pomoci, tak by měl pomáhat v této rovině. A pokud jde o osobní vztahy směrem k současnému předsedovi, tak si nemyslím, že je zapotřebí to nyní komentovat,“ řekl Dolejš.

Sám Skála se k výtkám Ransdorfa na adresu současného stranického předsedy nechtěl vyjadřovat.

Do jisté míry ale dává Ransdorfově kritice KSČM za pravdu: „Souhlasím s tím, že nám unikají témata a že témata, která jsou bytostně levicová a u nichž lidé nabývají mnohem kritičtějšího pohledu, si levou zadní privatizuje někdo jiný. Často to velmi paradoxně dělají lidé a politické síly, které na to mají minimální právo. To je ostuda a potřeba změnit,“ uvedl Skála. A dodal, že na předsedu strany původně nechtěl kandidovat, ale byl osloven v tomto směru řadou okresních výborů KSČM.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…